Un espètec fort i metàl·lic va sorprendre la tranquil·litat de la vintena de banyistes que prenien el sol i es banyaven a les gorgues de sota el pont del Llierca, dilluns passat, al voltant de les 6 de la tarda. Tot seguit, va venir una explosió d'aigua i un doll a pressió va sorgir de la base del pont del Llierca. Fins i tot el sol poderós de la tarda del primer dia d'agost va aprofitar l'aigua per formar l'arc de colors. Estesos sobre la sorra, els banyistes van contemplar l'insòlit espectacle en un lloc, on la tranquil·litat és extrema.

El motiu de l'expectacle -segons ha explicat Rafel Domínguez (alcalde de Tortellà) va ser una fuita en una canonada de la xarxa d'aigua potable de Tortellà. El municipi de Tortellà es proveeix d'aigua de la captació del Gomarell. Es tracta d'un rierol del Llierca situat més amunt. Tortellà durant anys havia tingut problemes en la provisió d'aigua, sobretot a l'estiu.

Per tal de prevenir aquestes situacions tenen un dipòsit de reserva i una bomba d'aigua al costat del pont. L'alcalde va explicar que un tub metàl·lic va reventar, d'aquí el soroll, i que després l'Ajuntament va tancar la clau del tub per poder-lo reparar. Ara, el tub ja està arregat. L'alcalde ha precisat que l'incidènca no ha suposat cap tall en el subministre d'aigua a Tortellà.

En tot cas, l'eclosió d'aigua va donar una imatge insòlita del pont del Llierca. És un pont de 28 metres d'alçària que s'eleva amb un sol arc damunt de les gorgues del riu i és visible des del lateral de la carretera.

Té una mida de 52 metres, empedrats amb lloses de riera. L'amplada és de la calzada és de més de 2 metres. Hi passaven persones i bestiar carregat amb mercaderies. Formava part d'una ruta molt important que comunicava les masies del Llierca amb els mercats de Tortellà i de Besalú.

En els seus primers temps era un pont de pontatge. És a dir, els que hi passaven havien de pagar segons el volum de mercaderies que transportaven.

No es té coneixement de la data exacta de la construcció però indiquen el segle XIV.