Helena Faixeda, regidora de Flaçà pel Moviment d'Esquerres (MES), va manifestar en el darrer ple del consistori -celebrat el 26 de juliol- la seva preocupació per la relació que, suposadament, hi pot haver entre la desaparició d'alguns gats i gossos domèstics amb la presència d'unes terrines de menjar de gat barrejat amb verí de cargol a diversos indrets del municipi.

Pel que fa a la desaparició dels animals, la sospita de la regidora descansava en l'opinió d'algun veí "que ha comentat que el seu animal ja no hi és", tal com va declarar dilluns passat. Tanmateix, va afegir que "segons ens ha explicat alguna veterinària, si els gats creuen que es moriran, aleshores se'n van de l'hàbitat on viuen". Pel que fa a les terrines amb menjar enverinat, la regidora va dir que "alguns veïns les hem trobat en diversos indrets del poble, encara que no en tenim cap enregistrament". El fet de no tenir-ne cap prova no va ser cap impediment perquè la regidora afirmés que a les terrines hi havia menjar de gat enverinat, amb verí de cargol.

Faixeda va comentar que "ho he deduït a partir del que em va explicar la regidora de Flaçà del grup de Convergència i Unió, Rosa Maria Vilà".

De fet, Vilà va comentar-li el dia del ple del 26 de juliol que "a Sant Joan de Mollet, també hi havien hagut algunes desaparicions de gats i gossos, com la presència d'unes terrines amb menjar de gat barrejat amb verí de cargol".

Faixeda, però, tampoc no les té totes quant a l'agent de les pressumptes incidències. A pesar que al ple va qüestionar "si l'Ajuntament era el responsable d'aquestes terrines per tal d'eliminar alguna plaga", la negativa de la batllia va conduir la regidora a pensar que "naturalment, això no ho ha fet l'Ajuntament, sinó que ho ha fet algun veí".

Per tal d'intentar esmenar aquests incidents, el grup MES presentarà una moció "en què denuncia el perill d'aquestes terrines, tant per als animals com per a les persones". El proper ple de Flaçà serà el penúltim dimarts de setembre. L'equip de govern no va fer cap declaració sobre aquest assumpte, tot i que aquest diari els ho ha demanat.