Salt, Girona, Figueres i Blanes són els municipis gironins amb més densitat de població. Si es divideixen els habitants de cada localitat entre els seus quilòmetres quadrats, Salt és el municipi amb una concentració més gran de persones perquè té 4.419 ciutadans per quilòmetre quadrat. Pel que fa a Girona, Figueres i Blanes se situen a més distància, ja que tenen una densitat de població de 2.495 habitants, 2.350 i 2.216 respectivament.

En canvi, segons les dades del servei Xifra de la Diputació de Girona -que es basen en el padró del 2015-, les localitats de la demarcació amb menys concentració només compten amb dos ciutadans per quilòmetre quadrat. Es tracta dels municipis d'Albanyà, les Llosses, Queralbs i Susqueda. Evidentment, són poblacions amb pocs habitants (149 persones, 226, 173 i 92 respectivament).

Ara bé, no sempre les localitats gironines amb menys ciutadans tenen una baixa densitat de població. Després dels quatre municipis de Girona amb més densitat, els següents són Banyoles (amb 1.747 habitants per quilòmetre quadrat) i Castellfollit de la Roca, amb 1.359 ciutadans. El cas de Castellfollit és curiós perquè, segons les dades del padró del 2015, només disposa de 992 habitants. Però la seva alta densitat de població es deu al fet que és la localitat de la demarcació de Girona amb una menor superfície: 0,73 quilòmetres quadrats.

Altres municipis gironins amb una alta densitat són Sant Feliu de Guíxols, Palamós i Sarrià de Ter, ja que tenen 1.330 ciutadans per quilòmetre quadrat, 1.281 i 1.195 respectivament.