El conseller de Salut, Antoni Comin va confirmar ahir a Olot que el Departament de Salut ha començat a treballar en la creació d'un nou bloc quirúrgic a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Comin no va posar data a la inversió, però la va incloure en el compromís de Salut amb l'hospital Josep Trueta. "Amb el Trueta - va afirmar- hi ha un compromís molt i molt fort, fortíssim".

L'obligació -segons ell- es concreta en tres inversions: nou bloc quirúrgic, la nova UCI Pediàtrica i Urgències. "Les obres a Urgències ja estant en marxa i duraran dos anys i va afegir que "d'aquì a 2 anys, el Trueta tindrà unes noves urgències. La inversió serà molt important".

Després va parlar de l'UCI Periàtrica i va reconèixer que "és la que havia estat més discutida". Fa uns dies, una setantena de treballadors de l'UCI Pediàtrica i la Unitat de Neonatologia van signar una carta a la direcció del Trueta en la qual alertaven de les deficiències i la manca d'inversions als serveis. "Doncs ja no cal discutir -va dir-. Després de 30 anys, aquest Govern té l'orgull de dir als gironins que som nosaltres els que hem decidit que es farà una nova UCI Pediàtrica". El conseller diu entendre que en aquest tema "la paciència de les gironines i dels gironins ha estat molt alta" i va apuntar que "doncs nosaltres els donem resposta i diem que es farà aquesta nova UCI Pediàtrica".

Va explicar que per guanyar temps la nova UCI Pediàtrica es farà en fases. Va indicar que l'inici de la primera serà imminent, perquè va a càrrec del pressupost de l'Hospital i va precisar que el pressupost de la segona fase encara s'ha de definir. "En tot cas -va indicar-, es farà amb diàleg amb els professionals i la gerència".

Segons el conseller, les tres inversions estan dins del procés d'espera de disposar de recursos per afrontar la construcció d'un hospital Josep Trueta de nova planta. "Primer cal ratificar-nos -va afirmar- en el fet que Girona tindrà un nou hospital Trueta". En aquest sentit va indicar que "l'hospital Trueta és un hospital d'alta qualitat i és un hospital que requereix d'una molt gran inversió. Va prosseguir considerant que "és un hospital que s'ha de fer per moltes dècades i tots som conscients que la situació financera de la Generalitat avui no permet abordar aquesta gran gran inversió de manera imminent".

"Llavors -va plantejar-,ratifiquem el nostre compromís, en el fet que hi haurà un nou hospital Trueta, però com que això no és per demà, hem de garantir que l'actual hospital respongui a les qualitats asistencials de la regió sanitaria".

Comín va precisar que "no estem parlant només de l'hospital d'una ciutat, estem parlant d'una regió sanitària" i va afegir que això sgnifica que "mentre no podem fer el nou Trueta, millorarem i farem millores molt importants a l'actual Trueta".

Precarietat dels metges

El conseller va explicar la posició de Salut davant les queixes del col·legi per la precarietat laboral dels metges catalans. Comin va justificar: "Hi ha una casuística complexa". En el cas de l'ICS -va enumerar- les causes de la precarietat han el fet que l'estat no ha permès fer oferta pública d'ocupacio i les places eventuals. "Quan les condicions pressupostàries i legals ens ho permetin, convocarem oposicions" i va exposar que ja estan passant eventuals a interins i va prometreque dedicarà el curs a combatre la precaritat que va definir com el seu gran maldecap.