Un cop estabilitzat l'incendi que ha afectat Saus i Vilopriu, la incògnita se centra en les causes. Per l'hora, en plena matinada, i pel lloc on ha començat, a prop d'una carretera local, la hipòtesi que pot ser intencionat cobra força.

L'alcalde de Camallera, Esteve Gironès, ha explicat que les flames han començat a tocar de la GI-623, a l'est de Saus. "Ha començat a la carretera que connecta Orriols amb l'Escala, a prop d'una benzinera; però ha començat al bosc, uns 200 metres endins d'un camí rural; i això ens fa pensar una mica malament", ha concretat l'alcalde.

Agents Rurals i Mossos d'Esquadra investiguen ara les causes de l'incendi, davant la sospita que al darrere hi ha la mà humana. En cas de confirmar-se, aquest seria el tercer incendi intencionat que s'ha declarat a la zona aquesta setmana. Els altres dos han estat petits i s'han controlat a temps; però en tot cas, tots dos han estat provocats.

Precisament, en aquesta zona, al llarg dels darrers anys, s'han declarat nombrosos incendis. I la majoria d'ells, que han afectat el terme municipal de Vilopriu, han tingut un piròman al darrere.

Confinats a casa

El foc no ha obligat a desallotjar ningú, però sí a confinar els veïns a casa seva. S'ha temut que arribés a Vilopriu, però a primera hora, quan s'ha pogut frenar l'avenç del cap de les flames, ja s'ha vist que no entraria al nucli urbà, perquè s'estenia cap a massa arbrada.

A més dels Bombers, el dispositiu d'extinció també ha mobilitzat ADF, Mossos d'Esquadra, Policia Local i el SEM. De fet, s'han hagut d'atendre tres Bombers per molèsties als ulls (perquè els hi han entrat brases o estelles).

De totes les hectàrees afectades, la majoria corresponen al municipi de Vilopriu (60%). La resta, són dins del terme de Saus, Camallera i Llampaies. El foc també ha obligat a tallar diverses carreteres locals. Segons informa el Servei Català de Trànsit, a hores d'ara les vies que encara estan tallades com a conseqüència del foc a Vilopriu són la GI-631, la IGV-6232, la GIV-6311 i una pista forestal.