Els Bombers han donat per controlat a dos quarts d'una l'incendi que des d'aquest dissabte afecta els termes de Camallera i Vilopriu, a cavall entre l'Alt i el Baix Empordà. El foc, que va ser intencionat i es va declarar en plena matinada, va obligar a mobilitzar una desena de mitjans aeris i fins a una quarantena de terrestres. Després d'estabilitzar-lo ahir al migdia, els Bombers se centren a remullar els punts calents que encara queden a l'interior del perímetre. A hores d'ara, hi ha deu dotacions sobre terreny. D'altra banda, els Bombers també han donat per extingits els altres tres focs que es van declarar entre dijous i dissabte a la demarcació: el de Cruïlles, el de la muntanya de Rocamaura a l'Estartit i el de la Jonquera.

L'incendi que ha cremat 76 hectàrees entre Camallera i Vilopriu es va declarar la matinada de dissabte. Les flames, que van ser intencionades, van començar dins un camí rural, en un punt situat a uns 200 metres de la carretera que uneix el nucli de Saus amb l'Escala. El foc va avançar amb força durant la matinada, sobretot empès per la tramuntana.

A primera hora del matí, i quan el cap ja havia arribat al sud de Vilopriu, els Bombers van aconseguir frenar-ne l'avenç. A partir d'aquí, els efectius d'extinció es van concentrar en els flancs de l'incendi, que va avançar com una llengua, i el van poder donar per estabilitzat a les dotze del migdia.

Les flames van afectar una extensió de 76,80 hectàrees, sobretot del terme de Vilopriu. De tota l'extensió cremada, un 60% és massa forestal i la resta són camps de conreu. Després d'estabilitzar-lo, els Bombers van concentrar-se en els punts calents -sobretot, soques- que encara cremaven a l'interior del perímetre, per evitar que la tramuntana reviscolés l'incendi.

Durant la nit, deu dotacions han estat remullant l'àrea afectada i aquest migdia, poc després de dos quarts d'una, el foc ja ha entrat en fase de control. Sobre terreny, s'hi mantenen deu camions dels Bombers, que continuen llançant aigua per extingir-lo del tot.

El foc de Camallera és el tercer que es declara en aquesta zona en poc dies. Els altres dos van ser dijous a la nit i, com en el cas del d'ahir, també eren intencionats. Aquests incendis se sumen a la llista negra de focs provocats que hi ha hagut a la zona al llarg dels últims anys, i que ja es compten per centenars. Agents Rurals i mossos investiguen ara les proves i indicis que van recollir ahir al punt d'ignició.

Els altres tres, extingits

D'altra banda, també a dos quarts d'una, els Bombers han donat per extingits els altres tres incendis que es van declarar a la demarcació entre dijous i dissabte. El primer, el de Cruïlles, ha afectat 53,63 hectàrees, sobretot de camps de conreu. El foc va començar al marge de la carretera i tot apunta que es va deure a una negligència.

L'altre incendi que s'ha extingit del tot és el que divendres va afectar la muntanya de Rocamaura de l'Estartit. En total, s'han calcinat 2,6 hectàrees. El foc va començar a tocar de la torre de telecomunicacions que hi ha damunt la muntanya, i ha estat difícil d'apagar perquè les flames, si bé no van avançar cap al Montgrí, sí que van estendre's pels rostolls del penya-segat.

El darrer foc que s'ha extingit és el que es va declarar ahir a la tarda a la Jonquera, en un marge de l'autopista AP-7. Els Bombers van concentrar esforços per evitar que s'escampés i van mobilitzar fins a vuit mitjans aeris i quinze de terrestres, que van permetre encerclar les flames en poca estona. Aquest foc ha cremat 400 metres quadrats