Els incendis no cessen a la província. Ahir un piròman va calar foc entre Camallera i Vilopriu a dos quarts de tres de la matinada i les flames van acabar cremant 76,80 hectàrees. El foc es va poder estabilitzar però a la tarda va incendiar-se un voral al quilòmetre 3 de l´AP-7, a la Jonquera, que va tornar a mobilitzar un ampli dispositiu dels bombers -vegeu la peça-. Els focs d´ahir se sumen a les cinc hectàrees cremades divendres a l´Estartit i que va comportar el desallotjament de 475 persones i les 53 hectàrees cremades dijous, a Cruïlles.

Els agents rurals van trobar proves de la intencionalitat del foc declarat entre Camallera i Vilopriu iniciat per un piròman a 200 metres de la carretera GI-623 que uneix el poble amb l´Escala. Es tracta d´un nou incendi que es pot sumar a la llista negra dels focs provocats que s´han registrat a Vilopriu en els darrers anys. Al punt d´inici de les flames es van trobar residus que evidencien l´acció humana i ara els investigadors tractaran de localitzar el delinqüent.

Imatges del foc de Camallera i Vilopriu durant la matinada de dissabte

El cap de guàrdia dels Agents Rurals a la província, Gustau Puiggros, va assegurar a l´Agència Catalana de Notícies que el presumpte piròman va calar foc a consciència «aprofitant la tramuntana perquè l´estengués avall com una llengua».

No va caldre desallotjar els veïns però sí que se´ls va confinar a casa fins que a les dotze del migdia es va poder donar per estabilitzat l´incendi.

Alerta

Protecció Civil va mantenir ahir en alerta el Pla especial d´emergències per incendis forestals a Catalunya Infocat per l´elevat risc d´incendi forestal en set comarques dels dos extrems de Catalunya, per la previsió de vent en aquestes zones, per la baixada d´humitats relatives i per la gran mobilitat de vehicles durant aquestes dates. L´alerta es va activar divendres coincidint amb la simultaneïtat d´incendis declarats a la Pobla de Montornès i l´Estartit i l´alerta del Pla Infocat es va mantenir a tot l´Empordà.

L´AP-7, tallada en els dos sentits

La ràpida acutació dels Bombers van permetre controlar l´incendi que va declarar-se a un quart i cinc de set de la tarda al voral de l´AP-7 al seu pas per la Jonquera en direcció sud. Segons dades dels Agents Rurals les flames només van cremar una hectàrea però van obligar a tallar l´autopista en els dos sentits de la marxa entre els quilòmetres 2 i 6 i desviar el trànsit en sentit sud per la sortida 1. El foc es va poder donar per controlat a quarts de vuit del vespre gràcies a l´actuació de 8 mitjans aeris d´extinció i 15 dotacions terrestres. A les nou de la nit, l´autopista ja havia quedat oberta en ambós sentits de circulació.