Els Bombers van donar per controlat a dos quarts d'una d'ahir l'incendi que des del dissabte afectava els termes de Camallera i Vilopriu, a cavall entre l'Alt i el Baix Empordà. El foc, que va ser intencionat i es va declarar en plena matinada, va obligar a mobilitzar una desena de mitjans aeris i fins a una quarantena de terrestres. Després d'estabilitzar-lo el dissabte al migdia, els Bombers es van centrar a remullar els punts calents que encara quedaven a l'interior del perímetre. Ahir, hi havia deu dotacions sobre el terreny.

Els Bombers també van donar ahir per extingits els altres tres focs que es van declarar entre dijous i dissabte a les comarques gironines: el de Cruïlles, que va afectar 53,63 hectàrees, el de la muntanya de Rocamaura a l'Estartit, que va calcina 2,6 hectàrees, i el de la Jonquera, que va cremar 400 metres quadrats.

L'incendi que va cremar 76 hectàrees entre Camallera i Vilopriu es va declarar la matinada de dissabte. Les flames, que van ser intencionades, van començar dins un camí rural, en un punt situat a uns 200 metres de la carretera que uneix el nucli de Saus amb l'Escala. El foc va avançar amb força durant la matinada, sobretot empès per la tramuntana.

A primera hora del matí, i quan el cap ja havia arribat al sud de Vilopriu, els Bombers van aconseguir frenar-ne l'avenç. A partir d'aquí, els efectius d'extinció es van concentrar en els flancs de l'incendi, que va avançar com una llengua, i el van poder donar per estabilitzat a les dotze del migdia.

Les flames van afectar una extensió de 76,80 hectàrees, sobretot del terme de Vilopriu. De tota l'extensió cremada, un 60% era massa forestal i la resta camps de conreu. Després d'estabilitzar-lo, els Bombers van concentrar-se en els punts calents -sobretot, soques- que encara cremaven a l'interior del perímetre, per evitar que la tramuntana reviscolés l'incendi.

Durant la nit, deu dotacions van estar remullant l'àrea afectada i ahir al migdia, poc després de dos quarts d'una, el foc ja va entrar en fase de control. Sobre el terreny, s'hi van mantenir deu camions dels Bombers, que van continuar llançant aigua per extingir-lo del tot. Ara continuen treballant.

El foc de Camallera és el tercer que es declara en aquesta zona en pocs dies. Els altres dos van ser dijous a la nit i, com en el cas del d'ahir, també eren intencionats. Agents Rurals i Mossos investiguen ara les proves i indicis que van recollir al punt d'ignició.