Un home de 42 anys i originari de Galícia va resultar ferit de gravetat amb cremades de segon grau al 25% del cos després que el seu cotxe s'hagués incendiat ahir al matí a l'autopista AP-7 a l'altura de Maçanet de la Selva. El ferit va ser traslladat amb helicòpter a l'hospital de Vall d'Hebron de Barcelona, segons va informar el Servei Català de Trànsit (SCT).

Aquestes mateixes fonts van apuntar que l'home va patir les cremades en intentar rescatar el seu gos, sense èxit, que es trobava dins del cotxe, el qual va quedar totalment calcinat. Les causes de l'incendi es desconeixen, però el SCT apunta a una avaria del vehicle, un Opel Vectra amb matrícula francesa, segons van informar fonts dels Mossos d'Esquadra.

L'avís es va donar poc després de les vuit del matí d'ahir al quilòmetre 92 de l'autopista AP-7 en direcció a Barcelona. Fins allà s'hi van desplaçar cinc dotacions dels Mossos d'Esquadra, quatre dels Bombers de la Generalitat i dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) -una dotació terrestre i un helicòpter medicalitzat que va traslladar el ferit fins a la unitat de cremats del centre hospitalari de la Vall d'Hebron de Barcelona.

El conductor viatjava acompanyat únicament pel seu gos, el qual va morir a l'interior del cotxe, sense que el seu propietari el pogués rescatar de les flames. Heroïcitat que li va causar cremades de segon grau en el 25% del seu cos. A primera hora de la tarda d'ahir, el ferit estava estable i fora de perill amb una evolució positiva, segons van informar fonts de l'hospital de Vall d'Hebron de Barcelona.

Petit incendi al voral

Les flames, a més, es van estendre més enllà del cotxe i van cremar una superfície de matolls del marge de l'autopista, de 100 metres quadrats. "S'han incendiat uns 100 m2 de vegetació de matoll del marge de l'AP-7", tuitejaven els Bombers de la Generalitat, que van poder apagar sense cap tipus de problema el petit foc que es va crear al voral de l'autopista.