El foc que crema encara entre Camallera i Vilopriu, i que ha calcinat 77 hectàrees, és intencionat. Els agents rurals han trobat proves per concloure-ho inicialment, que ara els Mossos d'Esquadra s'encarregaran d'analitzar.

Una desena de dotacions terrestres dels Bombers seguiran treballant durant aquesta nit en les tasques d'extinció de l'incendi.

El foc s'ha iniciat a quarts de tres de la matinada en un camí rural, uns 200 metres endins des de la carretera GI-623, que uneix el poble amb l'Escala (Alt Empordà). Per l'hora, el lloc i, sobretot, els indicis i proves que ara estudiarà la policia, els agents rurals afirmen que el foc és provocat, i que hi ha la mà d'un piròman al darrere. El d'aquest dissabte és, de fet, el tercer incendi intencionat que crema a la zona en tan sols dos dies. Dijous n'hi va haver dos més. Van ser petits i sortosament no van prendre sotabosc, però també eren provocats.

Els Bombers de la Generalitat han aconseguit estabilitzar l'incendi al migdia. Segons les estimacions dels Agents Rurals, s'han cremat unes 77 hectàrees de vegetació forestal i agrícola. Inicialment, havien xifrat l'àrea cremada en 100 hectàrees, però dins d'aquest perímetre hi havia zones no afectades pel foc.

Empeses per la tramuntana que bufa a la zona (ratxes entre 20 i 30 km/h) i amb unes condicions d'humitat molt baixes, les flames han avançat ràpid en sentit sud fins al puig de Valldavià fins arribar a tocar de la carretera GIV-6232, al nord de Vilopriu.

A partir de les 9 del matí, la intensitat del vent ha baixat, el que ajuda a les tasques d'extinció. En aquest sentit, el delegat territorial d'Interior, Albert Ballesta, apuntava que caldria treballar molt fins a tenir-lo totalment controlat.

A la zona hi han treballat 31 dotacions terrestres i a primera hora del matí s'hi han incorporat 7 mitjans aeris (1 helicòpter de comandament, 2 avions de vigilància i atac i 4 helicòpters bombarders). Els pagesos de la zona han col·laborat en les tasques d´extinció llaurant camps, cosa que facilita punts d'ancoratge de l'incendi.

Aquest foc arriba poques hores després que els bombers donessin per estabilitzat un altre incendi, en aquest cas a la muntanya del Rocamaura, a l'Estartit.