«Volem augmentar els controls i tenim ganes de revisar els contractes dels serveis externalitzats», va avisar l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU), en el darer ple. Corominas va fer l'afirmació després del debat provocat per una moció de la CUP que demanava un estudi encarat a municipalitzar serveis externalitzats. Per exemple, la recollida de residus, el manteniment de la xarxa d'aigua, la neteja, serveis culturals i docents i el lleure.

L'alcalde va explicar que hi ha «ganes d'augmentar el control i la millora de totes les coses que tenim conveniades. Ara, mirar-los tots torna a ser allò de deixar de gestionar el dia a dia i dedicar-nos només a planificar». Corominas va recomanar que l'estudi el faci la CUP i el presenti a l'equip de govern de CiU i PSC.

En tot cas, la moció va ser tombada amb el vot en contra de CiU i el PSC i el vot a favor d'ERC, OeC i la CUP. La presentació de la moció va anar a càrrec d'Anna Descals (CUP). La regidora va demanar no prorrogar cap dels contractes dels serveis externalitzats a no ser que «hi hagi un acord del ple municipal, redactar un informe detallat dels contractes de concessió i externalització dels serveis signats per l'Ajuntament d'Olot i elaborar un estudi de cadascun dels serveis externalitzats que contingui com a mínim la informació de la possible externalització del contracte». En la seva opinió l'estudi s'hauria d'actualitzar cada mandat i, per últim, el compromís de l'Ajuntament de fer una consulta popular abans d'externalitzar un servei.

En el debat, Xavier Garcia (OeC) va demanar que l'estudi clarifiqui el cost dels serveis per a cada contribuent. També va demanar mesures de correcció per a serveis que tenen una concessió de molt de temps, per exemple l'aigua. Va posar d'exemple l'Ajuntament de Barcelona, que ha aconseguit una rebaixa en el rebut del servei de l'aigua potable.

David Juncà (ERC) va argumentar que «la prioritat és que tots els serveis públics han de buscar fer-se de la millor manera possible i això vol dir que estem oberts a la privatització». En aquest sentit, va afegir que «en essència, el que es desgrana de la moció és que si s'ha d'externalitzar es faci bé. Amb experiència i un argumentari ben fet estem contents de serveis que estan externalitzats, com la gestió de la sala Torín que fa l'empresa La Caraba, la neteja que fa l'empresa Igfa i fins i tot algun servei que enl'àmbit educatiu fa l'empresa Educart». En aquest moment, es va dirigir a Mireia Tresserras (CUP): «Sobre l'empresa Educart -va dir-, la Mireia la deu conèixer bé perquè hi treballa». Al·ludida, Tresserres va contestar: «Em referia a serveis bàsics». Juncà va concloure que ERC havia de votar a favor de la moció per motius ideològics. En contra, va argumentar Núria Fité (CiU), que va aclarir que la municipalització «no és una necessitat, sinó que és un sistema de gestió» i va afegir que la municipalització dels serveis s'ha de fer amb criteris de qualitat, d'eficiència i d'economia». Fité va acabar la seva intervenció amb una referència a les empreses i als autònoms que es beneficien de l'externalització dels serveis municipals.