L'Àrea de Promoció Econòmica i Pla de Barris de l'Ajuntament de Llagostera ja té a punt la programació de cursos i tallers ocupacionals per al darrer trimestre de l'any.

Els cursos estan adreçats a tots els llagosterencs, amb preferència a les persones en situació d'atur i inscrits a la Borsa de treball de Llagostera.

El regidor de Promoció Local i Pla de Barris, Ramon Soler, ha explicat que «la formació segueix essent una de les prioritats encaminades a fomentar l'ocupació i l'emprenedoria en diversos sectors com ara les noves tecnologies, l'hostaleria i el comerç».

En aquest sentit, la nova programació inclou cursos d'iniciació a la informàtica, a programes com Word, Excel, Wordpress, posicionament a internet de pàgines web, cursos de manipulador d'aliments, ajudant de cuina, barista, comptabilitat i fiscalitat per a autònoms i la millora d'habilitats personals, entre d'altres.

Tots els cursos i sessions es duran a terme a l'Oficina l'Estació i han de tenir un mínim de 8 alumnes inscrits per tal de poder-se impartir.

Per promocionar els cursos s'ha editat un fullet amb tota la informació, que es pot consultar des de la web llagostera.cat.

Les inscripcions es podran realitzar a partir del proper 7 de setembre a l'Oficina l'Estació del municipi.

Altres ajuts

D'altra banda, fins al 30 de setembre, l'Ajuntament de Llagostera manté oberta la convocatòria de subvencions a les persones desocupades que s'estableixin com a autònomes per a la posada en marxa d'una activitat econòmica.

L'objecte d'aquestes bases és incentivar el foment de l'emprenedoria local per part de persones empadronades a Llagostera en situació de desocupació o que ubiquin la seva activitat econòmica a Llagostera, i que es constitueixen en treballadors autònoms per desenvolupar una activitat empresarial o professional.