El perill d'incendi forestal es manté amb la consideració de «molt alt» a bona part del territori de les comarques de l'Alt i el Baix Empordà, segons el mapa diari elaborat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. També hi ha situació de perill molt alt a algunes zones de la Catalunya Central, Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Prepirineu de Lleida. La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat va desactivar ahir el Pla Infocat passant a la situació de prealerta perqué havia millorat lleugerament la situació de risc. De tota manera Protecció Civil segueix demanant a la població que mantingui una actitud vigilant i que eviti qualsevol situació de risc i conductes negligents que puguin provocar ignicions. El Pla s'havia activat divendres passat a causa de la simultaneïtat d'incendis en zones forestals properes a zones habitades en diferents punts del territori -l'Estartit i Vilopriu.

Des de Protecció Civil ahir es va recomanar mantenir una actitud vigilant de forma especial a 23 comarques on es combinen factors com la sequedat de la vegetació i les altes temperatures. Aquestes comarques són l'Alt Empordà, el Baix Empordà i el Gironès; l'Anoia, el Bages i el Moianès; la Noguera, la Segarra, el Segrià i les Garrigues; l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf i el Vallès Occidental; l'Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Baix Penedès i el Tarragonès, així com la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.

A l'Alt Empordà els Bombers de la Generalitat es van centrar ahir en l'extinció de l'incendi que va afectar Saus, Camallera i Vilopriu, que es considera provocat i que va cremar 76 hectàrees de vegetació forestal i de conreus. El cap de setmana ja es van donar per extingits els altres tres focs que es van declarar entre dijous i dissabte a Cruïlles, a la muntanya de Rocamaura a l'Estartit i a la Jonquera.