La Ponència ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat ha emès un informe ambiental favorable al desmuntatge de la línia elèctrica que travessa l´espai natural de les Guilleries, entre Vic (Osona) i Girona. L´actual cablejat passarà per les torres de la MAT i alliberarà els 18 quilòmetres que travessen l´espai. En total es desmantellaran 74 torres elèctriques i els corresponents fonaments. Quedaran alliberats 300.000 m2 de vegetació, dels quals prop de 250.000 m2 corresponen a hàbitats d´interès comunitari. El projecte de desmantellament preveu actuacions de restauració i revegetació de les zones afectades un cop eliminades les torres. Segons Territori i Sostenibilitat aquestes mesures faran que la cicatriu que dibuixa la línia elèctrica al paisatge s´esborri en pocs anys.

El desmantellament de la línia de 110kV al seu pas per les Guilleries es va plantejar com a mesura compensatòria amb la construcció de la línia de Molta Alta Tensió (MAT), entre Sentmenat (Vallès Occidental) i Baixàs (França)

Les Guilleries és l´extrem més septentrional de les serres litorals catalanes. Entre les comarques d´Osona i la Selva, és una zona de transició entre les regions mediterrània i centreeuropea amb elements naturals representatius d´ambdues zones.

Segons Territori i Sostenibilitat les tasques de desmuntatge no incidiran sobre l´espai, tot i ser un terreny abrupte de difícil accés