L'autòpsia no ha trobat cap indici de violència al cadàver localitzat dilluns en un tub de desguàs de Platja d'Aro. El cos, totalment momificat, correspon al d'un home de mitjana edat, que anava vestit amb roba d'hivern. Els forenses es decanten per una mort natural després de no trobar cap evidència que faci pensar en cap altra causa.

Durant l'examen del cadàver, que es va fer ahir al matí a l'Institut de Medicina Legal de Girona (IMLG), els metges van extreure mostres de teixit del cos -els òrgans ja estaven deteriorats- i també d'ADN per enviar-les a analitzar. Ara, un cop es tinguin els resultats, es cotejaran amb les bases de dades per intentar identificar el cadàver. També es mirarà de saber-ne la identitat mitjançant la dentadura.

El cos momificat el van trobar dos turistes holandesos mentre seguien les coordenades d'un geolocalitzador que els va indicar aquesta ruta, molt poc transitada, i a l'interior del tub van descobrir el cadàver.

El cos correspon a un home de mitjana edat. Per l'aparença, i perquè duia roba d'abric, tot porta a pensar que feia mesos que el cadàver es trobava a l'interior del tub. Després de topar-se amb el cadàver, els turistes van alertar un treballador del parc aquàtic (situat gairebé a tocar) i des d'allà es va donar l'alerta als Mossos.

Fins a la zona s'hi va desplaçar la comitiva judicial (el cas es porta des de Sant Feliu de Guíxols) i també agents d'investigació. L'aixecament del cadàver, que no tenia signes aparents de violència, es va fer pels volts de les dues del migdia.

El cos es va traslladar a la seu de l'IMLG, on ahir els forenses li van fer l'autòpsia. D'entrada, l'examen va servir per certificar allò que es va veure en una primera inspecció: que el cadàver no presenta signes de violència que facin pensar en una mort criminal. Per això, d'entrada, els forenses es decanten per concloure que va morir per causes naturals.

El cadàver, totalment momificat, estava bastant deteriorat. De fet, no s'han pogut extreure mostres dels òrgans. Sí que se n'han tret teixits i també una mostra de sang, que ara s'enviaran a analitzar al laboratori, per saber-ne l'ADN i també veure si hi ha presència de restes de tòxics (alcohol o drogues).

Saber la identitat del cadàver, però, serà feixuc. D'entrada, perquè tant a la Policia Local com als Mossos d'Esquadra no els consta cap denúncia de desaparició a la zona. Això obre la hipòtesi que es pogués tractar d'un indigent que es va refugiar a l'interior del tub, que passa per sota la C-31, i que allà hi va morir.

El cos tampoc té tatuatges o marques que en puguin facilitar la identificació. Els forenses n'estudiaran ara la dentadura, per saber si això pot permetre saber-ne la identitat. En paral·lel, quan se'n tingui l'ADN, es cotejarà amb les bases de dades policials, per veure si hi apareix. Mentrestant, el cos quedarà al dipòsit de l'Institut de Medicina Legal i Forense.