Un espectacular incendi d'un tràiler va provocar el caos a l'autopista AP-7 al seu pas per Salt ahir al migdia. Un camió frigorífic que circulava pel carril ràpid de l'autopista va començar a cremar. El vehicle era de grans dimensions, de tipus frigorífic, i portava peix. Va incendiar-se ràpidament i les flames van provocar una gran fumera que es podia divisar fins i tot des de diverses parts de Girona.

Malgrat l'ensurt que va patir el xofer del camió, d'alt tonatge, va resultar-ne il·lès.

A tres quarts de dues de la tarda es va produir el succés a l'alçada del quilòmetre 62,5 en sentit Girona i, ràpidament, molts usuaris de l'autopista així com veïns van alertar de la gran fumera i de l'incendi. De fet, el telèfon d'emergències 112 va registrar fins a 30 trucades, tal com va informar Protecció Civil de la Generalitat.

Els efectius d'emergències van tallar l'autopista en els dos sentits de la marxa, sobretot per evitar que es produïssin accidents a causa de la gran presència de fum. En les tasques d'extinció hi van participar fins a sis dotacions terrestres dels Bombers així com un helicòpter bombarder que des de l'aire va descarregar per així sufocar ràpidament les flames.

La situació viària va complicar-se perquè des de l'hora de l'avís es va tallar la carretera en els dos sentits de la marxa. Al voltant de dos quarts de tres en sentit Barcelona ja hi havia dos dels carrils oberts, mentre que segons el servei Català de Trànsit encara estava prohibit el pas de vehicle en sentit França sobretot per la presència dels serveis d'emergències. A causa d'aquesta situació es van generar cues que van arribar als tres quilòmetres en ambdós sentits. La situació es va poder normalitzar en sentit sud a les quatre de la tarda però en sentit nord, al tancament d'aquesta edició, només hi havia dos carrils oberts.

Xoc de dos camions

En un altre accident de trànsit també s'hi van veure implicats vehicles pesants però de menys dimensions. Va tenir lloc quan faltaven pocs minuts per les dotze del migdia a l'alçada del quilòmetre 39 de la C-66 a Palol de Revardit.

L'accident va consistir en un xoc de dos camions, un dels quals va bolcar. A causa del sinistre viari, dos dels ocupants van resultar ferits de gravetat. Es tractava d'un home de 55 i un de 58 anys. Ambdós van ser traslladats fins a l'hospital Trueta de Girona en ambulàncies del SEM.