L'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha començat les obres d'un nou pou per a l'extracció de l'aigua del riu Llierca. Segons ha explicat Jordi Cargol (alcalde per CiU), la nova cavitat d'extracció d'aigua representa una reserva per evitar que el poble tingui problemes de subministrament. El pou -segons l'alcalde- està valorat en uns 45.000 €, que són finançats per l'Ajuntament.

Ara, la dificultat -segons ell- és que la bomba del pou -ara actiu- està encallada. Cargol ha precisat que tot i l'avaria el pou funciona. Ha oposat que si la bomba quedés aturada de manera definitiva no la podrien treure a l'exterior i el pou quedaria inutilitzat.

L'alcalde ha explicat que per situacions d'emergència disposen de l'aigua de la captació de la riera de la Miana. En contra, ha remarcat que quan plou la riera de la Miana baixa tèrbola i en conseqüència no serveix per al subministrament. Segons ell, quan el pou nou estigui actiu el subministrament quedarà assegurat del tot. La nova cavitat per l'extracció d'aigua suposarà una millora per al subministrament d'aigua de Sant Jaume.

La xarxa d'aigua de Sant Jaume ja va tenir una millora potent fa només uns mesos, quan l'Ajuntament va posar en servei l'Estació Potabilitzadora d'Aigua Potable.

L'activació de l'Estació va suposar una millora en la qualitat de l'aigua que proveïa 375 habitatges de la localitat. Abans de l'estació, l'aigua patia un excés de sulfats que s'havia de corregir abans d'arribar al consum.

L'Ajuntament espera que la Junta de Compensació del Polígon de Poliger compleixi el seu compromís d'obres i es faci la connexió de la xarxa del poble a la del polígon.