El Jutjat d'Instrucció número 1 d'Olot ha arxivat definitivament la causa que es va obrir durant la campanya electoral contra el candidat de Plataforma pre Catalunya, Ignasi Mulleras, per presumpta falsificació de documents. La resolució té l'origen a les eleccions municipals del maig del 2015. En plena campanya, una veïna de Barberà del Vallès, Georgina Pahul Veguillas, va denunciar com Plataforma per Catalunya l'havia fet aparèixer a la candidatura a l'Ajuntament d'Olot com a número 19. Fa poc, el jutjat va considerar que els fets jutjats eren atípics i no podien constituir una infracció legal.

A més, el Jutjat d'Instrucció número 2 d'Olot ha arxivat la denúncia feta per la candidata contra Ignasi Mulleras per suposades amenaces.

Ignasi Mulleras, cap de PxC a Olot, ha explicat que en el seu moment la denúncia el va perjudicar electoralment, ja que va perdre el percentatge que els hauria permès tenir un regidor en els últims comicis. Li van faltar 80 vots. Ha explicat que un jutjat de Barcelona li ha acceptat una denúncia contra Unitat Contra el Feixisme i el Racisme d'Olot (UCFR) per calúmnies.