L'Ajuntament d'Olot en el seu darrer ple va aprovar una modificació de crèdit de 335.672 € als comptes del 2016. Uns 125.000 € de la modificació provenen d'expedients tancats de l'IBI i 150.000 €, de sobrants de les quotes de la Seguretat Social.

L'acord va ser aprovat amb els vots a favor de CiU, PSC i OeC i amb l'abstenció d'ERC i la CUP. El canvi en les previsions comptables va ser presentat per la regidora Montserrat Torras (CiU), que va explicar que «una part de la modificació correspon a pressupost ordinari, la de 263.971,69 €, i una altra part, del pressupost d'inversions, 71.737 €». A més, va comentar que del pressupost «ordinari tenim el que són uns ajustos, uns canvis de partida per imports de 38.737 €». Del pressupost d'inversions hi ha també un canvi de partida de 21.000 euros que estaven reservats ja dins de la partida de camps de futbol. Ara, aquest import es passarà per «poder liquidar juntament amb una aportació de 38.590, 26 € per a la despesa de la gespa artificial del Club de futbol Sant Roc».

La regidora va destacar l'aportació de 29.599, 83 € a la llar d'infants de Sant Miquel feta a través de l'Institut Municipal d'Educació, Joventut i Esports (IMEJO) i va explicar la inversió de 13.849.06 € en el manteniment dels camps de futbol del Morrot.

Torras va indicar que hi ha un augment a la partida de la neteja de lleres per un import de 15.375 euros. L'aportació és per fer front a les despeses ordinàries dels operaris dels tallers ocupacionals. En aquest sentit, va explicar que «ha estat una partida que ha quedat curta per motiu de més activitat. Tindrem 12 operaris que intervindran a la neteja dels espais verds del barri vell, del riu Fluvià i del Montsacopa i 11 operaris més que intervindran en el manteniment i millora de la via pública del barri vell».

La responsable d'aquesta àrea municipal va comentar que «hi ha una partida de convenis d'activitats ciutadanes que és per dur a terme més tard per un import de 21.000 euros i, finalment, doten amb 22.529,60 € la partida d'administració electrònica de l'Ajuntament». Per la seva banda, la regidora Anna Descals (CUP) va argumentar que s'abstenien perquè consideren que és «millor ajustar el pressupost des d'un principi i no fer modificacions». Així mateix, Pere Gómez (ERC) va dir que «el dia a dia municipal a vegades genera elements sobrevinguts que acaben en una quantitat important de 336.000 € ». Va repetir que les modificacions no són el model d'ERC.