L'empresa Aigües de Banyoles renovarà la xarxa d'abastament del barri de Sant Pere, on encara hi ha canonades de fibrociment i de PVC i les escomeses són, en la seva majoria, de plom. El treballs per substituir aquests conductes, a més d'augmentar el cabal i la pressió del subministrament, començaran a la tardor i s'allargaran dos anys.

El projecte, que es realitza d'acord amb l'Ajuntament de Banyoles i els tècnics municipals, es realitzarà en tres fases i té un pressupost d'aproximadament 300.000 euros, que cobrirà Aigües de Banyoles. L'actuació s'emmarca en el Pla d'inversió d'aquesta empresa per als anys 2016, 2017 i 2018.

Actualment, les canonades de distribució del barri de Sant Pere són de fibrociment i de PVC, i les escomeses majoritàriament de plom. El projecte instal·larà canonades noves, de diàmetres de 125 i 160 mil·límetres, de polietilè d'alta densitat i 10 atmosferes de pressió; pel que fa a les escomeses, es reformaran totes i es canviaran per canonades d'1 polsada de diàmetre i 10 atmosferes de pressió. La primera fase afectarà el carrer Joaquim Hostench i part del passeig mossèn Lluís Constans; la segona, una part del carrer Pintor Solives i part del Formiga; i la tercera actuarà en els carrers interiors.