Els alumnes de l'Escola de Música avançada i so, Eumes, poden realitzar les pràctiques acadèmiques a diversos establiments de la cadena hotelera Med Playa, des d'aquest estiu, en virtud d'un acord de col·laboració entre l'Escola, la Universitat de Girona i Med Playa, que es preveu que serà a llarg termini. De moment s'ha concretat la contractació d'un estudiant com a discjòquei a l'hotel Río Park, que Med Playa té a Benidorm, i es preveu anar-ne incorporant progressivament a altres establiments. També s'ha fet una actuació a l'Aparthotel San Eloy (Tossa de Mar), i se'n preveuen més al llarg d'aquests mesos d'agost i setembre. En aquesta mateixa línia de col·laboració, els estudiants d'Eumes participaran en la creació de la cançó del 50è aniversari de la cadena, que serà el 2017. Aquesta iniciativa s'emmarca en la política de Med Playa de completar la formació i oferir oportunitats laborals als joves.

Albert Canaleta, tècnic de l'àrea economicofinancera de Med Playa, afirma que "d'aquesta manera donem l'oportunitat a joves estudiants de començar a exercir allò a que es volen dedicar". Una mostra clara d'aquesta voluntat de Med Playa és el seu projecte d'hotel escola, a Platja d'Aro.

Med Playa va posar en marxa ja l'estiu passat el projecte d'hotel escola Hotel Monterrey-La Masia, amb la incorporació de joves estudiants en pràctiques, que treballen en aquest establiment de Platja d'Aro sota la supervisió d'un equip de professionals de la cadena. La primavera-estiu de 2015 van fer pràctiques a l'Hotel Monterrey 8 alumnes provinents del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), dels programes Joves per l'ocupació i Formació ocupacional dels ajuntaments de Girona i de Platja d'Aro, i de la Universitat de Girona, ocupant llocs de treball diversos dins del sector de l'hostaleria. L'experiència va ser prou positiva com perquè aquesta temporada 2016 hagi augmentat el nombre d'estudiants en pràctiques. Són 11, 3 dels quals ocupen els llocs de nova creació.