La comissió d'Urbanisme del Departament de Territori i Sostenibilitat a Girona és el darrer filtre per a l'aprovació de la disponibilitat dels terrenys que han d'ubicar el nou dipòsit d'aigua de la xarxa de distribució d'Olot. En el darrer ple, l'Ajuntament va fer l'aprovació definitiva de la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) a la zona de Batet Benavent. Josep Gelis (CiU), regidor d'Infraestructures, explica, en aquest context: "És la modificació del POUM per poder disposar del terreny i del pas per poder fer l'obra del dipòsit". I afegeix: "Quan tinguem el projecte podrem fer l'obra".

Respecte a la proposta de Xavier Garcia, d'Olot en Comú, de dotar amb energia fotovoltaica el nou dipòsit, Gelis considera que "ens ho hem de pensar bé, perquè la inversió és molt més elevada que la de l'energia elèctrica convencional". No obstant això, el regidor d'Infrastructures assegura que "ho tindrem en compte". La situació del diposit està condicionada per la proximitat amb la captació d'aigua.

A Olot, ara hi ha un sol pou d'aigua a la muntanya de Montolivet. El fet de disposar d'un sol pou és un motiu de talls puntuals a la distribució. La idea de l'Ajuntament consisteix a disposar d'un dipòsit nou que augmentaria la capacitat d'emmagatzematge fins a 13.000 metres cúbics, 5.000 més que la reserva actual de 8.000 metres cúbics. La previsió econòmica per al nou dipòsit volta els 3 milions d'euros. La construcció del dipòsit ja s'havia tractat amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ja el 2008, però la situació econòmica global ho ha retardat. La renovació i millora de la xarxa de distribució d'aigua d'Olot ha estat un dels objectius dels darrers ajuntaments i del concessionari.