Cada dia s'expedeixen de mitjana més de 33 permisos de conduir a la província de Girona. La Direcció General de Trànsit (DGT) en va autoritzar un total de 12.231 durant el 2015. Una xifra que engloba des de carnets de cotxe, motos, camions, entre d'altres. Si es compara la xifra amb la de ?l'any anterior es pot veure com s'ha incrementat l'expedició en un 10,41 %, cosa que representa 1.170 permisos més que el 2014, quan se'n van trametre 11.061.

Pel que fa a la tipologia de permisos de conduir que es van autoritzar es pot veure com el B, el popularment conegut com a carnet de cotxe, és el que té més pes. Durant el 2015 van expedir-se fins a 7.736 permisos d'aquestes característiques. Això representa gairebé un 57 % de tots els que carnets que la DGT va autoritzar sobre tot tipus de vehicles. L'any anterior hi va haver una disminució de l'expedició de carnets de conduir, en concret 541 menys .

L'altre tipus de permís que els gironins van aconseguir més passant les proves de la DGT és l'A2. És a dir, el que autoritza a conduir motocicletes amb una cilindrada màxima de 500cc i s'obté a partir dels 18 anys. Fins a 986 carnets d'aquest tipus es van aprovar des de Girona, una xifra molt propera als 924 de l'any anterior.

A la demarcació hi ha un altre tipus de permís que s'obté també amb escreix. Es tracta de l'AM, el que permet conduir ciclomotors i ja es pot aconseguir a partir dels 15 anys. L'any passat la DGT a Girona en va expedir 751 mentre que un any abans la xifra havia estat una mica superior, fins a 763.

Durant el 2015 a les comarques de Girona hi havia fins a 420.828 conductors, és a dir, que aquest era el nombre de persones amb un carnet de conduir vigent fins a 31 de desembre.

Gràcies a la memòria anual del Ministeri d'Interior també es pot veure quin és el tipus de vehicle que prefereixen els gironins i és que d'entregada a la província el 2015 hi havia un total de 601.254 vehicles. El parc total de vehicles del 2014 era lleugerament inferior amb un total de 593.405.

El de 2015 està compost sobretot per turismes ja que són 382.897 vehicles del total. El segueixen els camions i furgonetes amb 113.099 i darrere seu hi ha les motocicletes que representen un total de 83.264 vehicles del total.

Els vehicles amb menys presència a les vies de Girona són els autobusos, l'any passat el parc estava format per 1.088.

Sense exàmens a l'agost

Abans d'aconseguir el carnet de conduir cal passar per la DGT i fer el corresponent examen però això per als gironins que es volen treure el permís per portar cotxe està essent complicat des de l'any passat.

El motiu: hi ha estudiants pendents de l'examen pràctic i això és a causa del col·lapse que hi ha a Girona. Segons l'Associació d'Autoescoles de les comarques de Girona a finals de maig encara hi havia uns 3.000 alumnes que no havien pogut fer el test pràctic.

El sindicat CSIF veient aquesta situació que s'ha enquistat va demanar a la DGT que aquest estiu es poguessin fer exàmens al mes d'agost a Girona però finalment això no serà així. Fonts del sindicat asseguren que ells estan predisposats a negociar però que des de les autoescoles i la DGT es va acordar que no es facin aquests tests pràctics durant aquest mes finalment. Aquesta versió però la contradiu el president de l'Associació d'Autoescoles, Joan Sala que assegura que ells des de fa molts anys no han votat sobre aquesta possibilitat i que és la DGT qui ha decidit no fer-ne aquest mes malgrat la situació.

Cal destacar que la situació que es viu a Girona ha comportat per exemple que hi hagi alumnes d'autoescoles que van a Osca per treure's el carnet arran del col·lapse a Girona. Actualment a la província hi ha 11 examinadors que treballen per la DGT a Girona. Un a més està de baixa i un és itinerant. Es dóna el cas que aquesta demarcació és una de les que té més manca d'examinadors i aquesta és una de les qüestions que els mateixos professionals van estar denunciant el setembre de 2015 quan van estar en vaga fins a mitjan novembre. Llavors ja hi va haver fins a 1.500 alumnes pendents d'examinar i ara mesos després ja en són 3.000 com les autoescoles han pogut comptar.