La batalla dels pares de Lobo per aconseguir que la Direcció General de Registres li acceptés el nom -León fa segles que s'accepta- ha fet resorgir la curiositat pels noms estranys més posats a Espanya. A la província de Girona, l'evolució dels noms minoritaris és un reflex tant dels canvis culturals, com dels gustos dels progenitors i la influència de la immigració. A Hermenegildo, que a la dècada de 1930-1940 era un nom masculí poc freqüent, li ha agafat el relleu Wail entre 2010 i 2016. El mateix li passa a Ernestina, que ara ha quedat rellevada per Bouchra, Kadija, Nassima o Tatiana.

En aquesta dècada ja no és peculiar que elles es diguin Benita, Raimunda, Virtudes, Florinda, Otilia o Teodora perqué l'estrany -per ser encara poc comú- és que s'anomenin Razan, Oumou, Imane, Hanae o Aynara. Tres quarts del mateix per als Baldiri, Estanislao, Heribert, Arcadio o Celso d'abans, perqué els moderns són Mouhamadou, Chadi, Bakary, Imadi o Sekou.

La pèrdua d'influència catòlica en la societat és un dels elements més característics dels noms menys freqüents perquè, per exemple, quan entre els anys 30 i 60 els noms més posats a la província eren José, Josep, Juan, Joan, Pere, Pedro, Maria, Rosa, Montserrat, Carme, Isabel i Pilar, els que menys s'utilitzaven eren tan cristians com Ignasi, Martirià, Melchor, Adán, Adán, Justo, Concepción, Corona, Ascención, Gràcia, Pietat o Virtudes. I això sense tenir en compte els noms compostos que encara fan més evident la religiositat que impregnava la vida social: Maria Cruz, Maria Milagros, Maria Esperanza, Maria Consuelo, Lluís Maria, Francisco de Asís, Francesc de Paula, Jesús María, entre molts altres.

A partir dels anys 80 les coses canvien i els pares ja s'atreveixen a posar Elvis als seus fills i Brenda a les seves filles. Des d'aleshores, la varietat onomàstica només fa que incrementar-se. A tall d'exemple, només cal senyalar que abans de 1930 la varietat dels noms d'ella que s'havien posat entre 5 vegades (Paquita) i 1.552 (Maria) sumaven 169, mentre que a la dècada del 2000 eren 571 -de Zahra (5) a Júlia (1.075). Exactament igual que ells, que de 107 noms diferents que es van posar a la província entre 5 vegades (Ricard) i 420 (José) es va passar a 516 noms diferents la darrera dècada, de Yuri (5 persones) a Marc (1.463).

I en la dècada actual, estan escalant a les primeres posicions noms com Mohamed, Izan, Ayoub, Lluc, Pau, Laia, Martina, Aya, Malak, Marwa o Bruna.