Les queixes de diversos veïns de Ripoll per la fressa que en els darrers mesos es genera a l'exterior de bars del poble, ha obligat l'Ajuntament a demanar prudència als propietaris d'establiments. Aquesta setmana els municipals han portat una carta explicativa de la campanya "Respecteu-nos" que des de fa cinc anys endega el mateix ajuntament, advertint de les sancions que es poden imposar per incomplir la normativa municipal.

Tres propietaris de bars del barri vell que ja tenien sancions prèvies han estat citats al mateix consistori, per alertar-los de les conseqüències d'una reincidència. L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, explica que ho van fer perquè hi ha hagut noves queixes veïnals, i en cas d'una nova sanció "no seria segons la normativa municipal, sinó que passaria a ser governativa".

La propietària d'un d'aquests establiments, el Blue Bar i alhora ex síndica de greuges de Ripoll, Irene Payet ha fet pública una nota a través de Facebook en què denuncia que l'Ajuntament està intentant "atemorir-nos" i que fa servir com a amenaça el fet que ja tinguin un expedient obert. Payet reclama respecte per als professionals del món de la nit i explica que un veí es dedica a fer fotografies i vídeos de les persones que hi ha de matinada a la plaça Nova, on es troba el seu establiment i un altre dels bars denunciats. Aquesta acció ha provocat el "malestar" entre els propietaris dels negocis i els seus clients. Payet també assenyala l'actitud prepotent de determinats agents de la Policia Local que "fan sentir-nos com a vulgars delinqüents".

Durant els mesos d'estiu els bars de Ripoll poden tenir obert fins a dos quarts de quatre de la matinada els dissabtes, diumenges i vigílies de festius, trenta minuts més que la resta de dies. Això suposa també una ampliació de mitja hora respecte als horaris de la resta de l'any. Alhora s'estableix que les terrasses puguin estar actives fins a dos quarts de dues els caps de setmana, mentre que la resta de dies han de tancar a les dotze. La música de les terrasses cal tancar-la a les onze de la nit.