Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes acusats de robar en gasolineres d'Argentona (Maresme) i Sant Feliu de Buixalleu (Selva). Els atracadors, que ocultaven la cara amb un casc de motocicleta, amenaçaven els treballadors amb una arma de foc simulada mentre els reclamaven els diners i fugien del lloc utilitzant vehicles robats. Els agents van poder detenir els lladres en un control rutinari a Banyoles. Els homes, de 26 i 49 anys, són de nacionalitat espanyola i veïns de Mataró i Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental).

Els fets es remunten a finals de juliol quan els investigadors van tenir coneixement que s'havien produït tres atracaments en pocs dies de diferència, concretament el 21, 25 i 29 de juliol- en dues gasolineres d'Argentona i una altra de Sant Feliu de Buixalleu.

Els lladres feien servir sempre el mateix 'modus operandi': robaven un vehicle per desplaçar-se, normalment una motocicleta, i un cop al lloc un d'ells entrava a l'establiment i, amenaçant amb una arma de foc, reclamava els diners de la caixa. El atracador es cobria la cara amb un casc de motocicleta per no ser reconegut. El botí aconseguit en els tres robatoris violents ascendia a 1.500 euros i diversos números de loteria.

Els homes van ser detinguts el 9 d'agost quan els Mossos van aturar dos homes en un control de trànsit rutinari a Banyoles i els van relacionar amb els fets investigats. Els homes, de 26 i 49 anys, són de nacionalitat espanyola i veïns de Mataró i Palautordera.

Gràcies a la detenció dels dos presumptes atracadors els agents van localitzar diversos indicis que els relacionaven amb els fets que s'estaven investigant des de Mataró. De fet, dins el vehicle hi havia una motocicleta que constava com a sostreta.

En un escorcoll més detallat es va localitzar dins la furgoneta roba, cascos de motocicleta, eines i una pistola detonadora amb tres cartutxos de fogueig. El dia següent tots els indicis localitzats i els detinguts van desplaçar-se a Mataró.

Els investigadors van comprovar que l'arma detonadora, els cascs de motocicleta i la roba localitzats a Girona eren els mateixos que es van utilitzar en els atracaments.

Amb tot això els agents van relacionar un dels detinguts amb tres robatoris amb intimidació exhibint arma de foc, amb un delicte de furt d'us de vehicle a motor i un delicte de danys, ja que va cremar una de les motos sostretes. L'altre detingut va ser relacionat amb un dels robatoris amb intimidació en una de les gasolineres.

Els detinguts van passar divendres passat a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.