Mifas ha detectat un estafador que demana diners trucant a la porta de les cases i fent-se passar per un membre de l'associació. Sant Gregori és l'últim municipi on l'entitat ha tingut coneixement de les actuacions d'aquest individu, però també els consta que ha estat a Fornells de la Selva, Bordils, Flaçà i el barri de Palau de Girona -aquest últim cas el van denunciar a l'abril.

El president de Mifas, Albert Carbonell, va explicar que les persones que s'han posat en contacte amb l'associació han descrit l'estafador com un home de mitjana edat, vestit de manera formal. El seu procediment consisteix en presentar-se a l'habitatge, identificar-se com a integrant de Mifas i demanar un donatiu, que habitualment és de 10 o 20 euros.

Aquesta persona ha estat a Sant Gregori l'últim cap de setmana i Mifas se'n va assabentar ahir, el mateix dia que va difondre una advertència a través de les seves xarxes socials. Carbonell va assegurar que els fets concorden amb altres intervencions d'un home, que s'ajusta a la mateixa descripció, en diferents municipis gironins des de finals de 2015. Quan se'l va detectar a Fornells de la Selva, Mifas va informar els Mossos d'Esquadra per tal que intentessin localitzar-lo, però no ho van aconseguir. Ara, l'entitat demana que si algú els demana diners en nom seu truqui a la Policia Local o a l'autonòmica.

Albert Carbonell va lamentar que algú utilitzi fraudulentament el nom de Mifas i va remarcar que l'associació «mai demana diners porta a porta, fa campanyes de donació però mai al carrer i sempre amb número de compte bancari». «Fa molta ràbia perquè mai demanem i dóna una imatge que no és real», va concloure el president.