Cent setanta-dues persones han signat contra el trasllat de la doctora Eva González del CAP Olot Nord, al barri de Sant Miquel. Les firmes són recollides a la plataforma Change.Org. Les signatures seran enviades a la direcció i els responsables de recursos humans de l'Ambulatori Santa Clara de Girona, a la direcció del CAP principal d'Olot i a l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas. Fa una setmana, la recollida estava en 147 signatures. Ahir arribava a 172. L'augment de firmes és dels més importants d'entre les iniciatives dutes a la plataforma Change.Org.

La iniciativa va ser activada fa unes setmanes per José Muñoz. Es tracta de l'home d'una pacient de la doctora. Assegura que la seva esposa i d'altres malalts han aconseguit millores en la malaltia de fibromiàlgia.

A la pàgina de la plataforma Change.Org, Muñoz planteja el cas personal de la seva dona. Fa tretze anys l'esposa va ser diagnosticada de fibromiàlgia. Es tracta d'una malaltia crònica que es caracteritza per dolors musculars, cansament o una sensibilitat exagerada a tot el cos. En alguns casos pateixen insomni, rigideses matinals, mals de cap, menstrualitats doloroses, formigueig a mans i peus i falta de memòria.

Muñoz explica que quan la seva dona va començar a patir el simptomes de la malaltia va començar un itinerari de metges. Per fi explica van trobar en Eva González una professional amb la qual es van sentir ben tractats. «Des que l'Eva la tracta, es fa tot el que un malalt mereix, atenció i seguiment, i molt poc a poc, es van fent passes per millorar el problema», exposa.

Ara, es troba amb el trasllat de la doctora i defensa: «Els malalts no som màquines a les quals se'ls canvia una peça, soms éssers vius que per damunt de tot mereixem respecte i humanitat».

També planteja que Olot sempre s'ha caracteritzat per cremar els bons professionals mèdics i reclama trencar la tradició. A més, indica que a Olot hi ha més malalts de fibromiàlgia. De fet, a la ciutat des del 2005 existeix l'Associació de fatiga crònica i fibromiàlgia de la Garrotxa.

Consultori

Fons del consultori van indicar que són conscients de la iniciativa, però no en van fer cap valoració. Tampoc les va fer la doctora Eva González que -segons les mateixes fonts- va haver d'atendre una urgència.

No és la primera vegada que hi ha una mobilització ciutadana espontània per causa del trasllat d'un metge. A Vilabella (Alt Camp) fa uns mesos es van concentrar 5 persones davant de l'Ajuntament. Convocats a través de les xarxes socials van demanar que no traslladessin la metgessa del poble, Jordina Vidal Mansilla. Els veïns volien començar a recollir signatures, però l'alcalde els va assegurar que el trasllat no tindria lloc.

A Girona, al CAP de Vila-roja, una inciativa similar va aconseguir 200 firmes i el suport del Partit Popular.

D'altres iniciatives són per reclamar metge fix.