Tres xefs amb Estrella Michelin de les comarques gironines seran els artífexs del sopar solidari que la Fundació Oncolliga Girona ha organitzat per al pròxim 21 de setembre al Mas Marroch de Vilablareix (Gironès), en el marc dels actes de celebració del seu vintè aniversari.

Quim Casellas (Restaurant Casamar - Llafranc), Marc Gascons (Restaurant Tinars - Llagostera) i Jordi Roca (El Celler de Can Roca - Girona) elaboraran, respectivament, el primer, el segon plat i la postres d'aquesta "Sopar de les consciències", que servirà també de preludi de les terceres jornades "Girona novaCultura de Salut".

Aquestes jornades, organitzades per la Fundació Oncolliga Girona, se celebraran al Barri Vell de la ciutat del 23 al 25 de setembre amb la consciència com a eix vertebrador.

El "Sopar de les Consciències" s'emmarca dins dels actes de celebració del 20è aniversari de la Fundació Oncolliga Girona, entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu ajudar el malalt de càncer i els seus familiars durant el procés de la malaltia.

La iniciativa ha estat possible gràcies a la implicació dels responsables de l'espai Mas Marroch, una masia gòtica del segle XV situada als afores de Girona que compta amb un ampli espai adjacent per a la celebració de banquets, així com dels tres cuiners als quals Oncolliga va demanar col·laboració i del Restaurant el Celler de Can Roca, que es farà càrrec de l'aperitiu.

Segons els responsables de la Fundació, "tots ells van expressar des del primer moment la seva il·lusió i el seu compromís per participar en aquesta iniciativa solidària, destinada a recaptar diners per continuar portant endavant els diferents serveis d'ajuda al malalt de càncer que es duen a terme des de la Fundació".

Entre ells figura, per exemple, el suport psicològic, drenatge limfàtic, servei de fisioteràpia a domicili o préstec temporal de material tècnic (cadira de rodes, caminadors, crosses, llits articulades, cadires de dutxa, grua, etc.), banc de perruques, escola de la veu, llar residència, etc.

"Hem volgut unir en un sol esdeveniment dues característiques de la societat gironina: la seva solidaritat i la passió per la bona gastronomia, aprofitant que aquí tenim destacats cuiners com els que col·laboraran amb nosaltres en aquest sopar", ha explicat la presidenta de la Fundació a Girona, Lluïsa Ferrer.

El preu del cobert per assistir a aquest sopar solidari és de 100 euros i les places són limitades.

Al final del sopar s'oferirà als assistents la possibilitat de gaudir d'una "Copa Solidària", gentilesa de Mas Marroch i podran col·laborar també amb l'entitat adquirint tiquets per a una tómbola i un sorteig al final de la vetllada.

El "Sopar de les Consciències" s'emmarca dins de les terceres jornades "Girona novaCultura de Salut", que ompliran el casc antic de la ciutat de tallers, conferències i xerrades que tindran el concepte de "Consciència" com a eix vertebrador.

En aquesta tercera edició, les jornades comptaran amb la participació de l'autor i conferenciant Sergi Torres, l'escriptor i periodista Gaspar Hernández i la filòsofa Victòria Camps, entre d'altres.