Les platges de la Costa Brava s'han tenyit de negre per la mort de quatre banyistes aquest estiu. Des de l'1 de juny fins a 17 d'agost hi ha hagut aquest nombre de morts però en medi aquàtic també ha perdut la vida una submarinista i dues nenes han resultat ferides crítiques perquè es van ofegar mentre eren a la piscina. Tots els banyistes finats eren homes i tenien entre 55 i 84 anys. Durant tot l'estiu de l'any passat van perdre la vida 11 persones al mar, piscines i rius.

La primera víctima mortal va ser el 24 de juny a la platja de Cal Cristià de Sant Pere Pescador. Un home de 60 anys, de nacionalitat espanyola. En aquest cas, la platja era vigilada i la tarda dels fets hi onejava la bandera verda.

L'altre fet ja va tenir lloc el 2 d'agost, després d'un juliol prou tranquil a les platges de la Costa Brava. En aquest cas un home de 84 anys de nacionalitat belga, resident a Espanya, va perdre la vida a la platja Gran de Cadaqués. En aquest cas segons Protecció Civil de la Generalitat, la platja no compta amb vigilància.

La tercera víctima mortal va morir l'endemà dels fets a l'hospital. Va ser l'11 d'agost quan un ciutadà alemany de 55 anys va perdre la vida a la platja de la Gola del Ter de Torroella de Montgrí. Es tracta d'un indret de la costa sense vigilància. El van traslladar molt greu a l'hospital Josep Trueta de Girona i l'endemà a la matinada però va perdre-hi la vida ja que no va superar l'ofegament. I finalment, la defunció més recent va produir-se el 15 d'agost.

En ple pont de la Mare de Déu d'Agost va morir un home de 71 anys, veí de Figueres, quan es va trobar malament mentre era a l'aigua de la platja dels Palangrers de Roses. No el van poder salvar tot i les maniobres de reanimació. Aquesta sí que era una platja vigilada i aquest dia onejava la bandera verda que permet el bany sense problemes per les bones condicions, segons dades de Protecció Civil de la Generalitat.

A banda dels banyistes també han perdut la vida a la Costa Brava aquest any un submarinista. Una dona de 52 anys va perdre la vida el 12 de juny. La submarinista, de nacionalitat francesa, va morir mentre feia submarinisme per la zona del túnel de la Vaca, prop de la Meda Gran de les illes Medes a l'Estartit. No se li va poder salvar la vida tot i els esforços dels equips d'emergències. La dona estava de vacances al poble.

Problemes a les piscines

Finalment al medi aquàtic també hi ha hagut tres incidents greus que han tingut lloc en piscines. Una nena francesa de tres anys va ingressar molt greu el 9 d'agost a l'hospital de Sant Pau de Barcelona en ofegar-se a la piscina d'una casa particular de Lloret on estava d'estiueig amb la família.

L'11 d'agost va haver-hi un altre cas a la piscina municipal de Salt, una nena de 6 anys va quedar ferida crítica després d'ofegar-se a l'aigua. La van poder estabilitzar i la van traslladar al Trueta. Des de principis de setmana però es troba ingressada a l'hospital de la Vall d'Hebron en estat crític.

Ahir un nen britànc de 12 anys va ser traslladat també a la Vall d'Hebron en estat crític després de caure a la piscina de l'hotel de Lloret on s'allotjava i quedar inconscient en picar contra el voral de la piscina. Una patrulla de la policia local va poder remuntar-li la parada respiratòria i un helicòpter medicalitzat va traslladar el nen fins a l'hospital, on va ingressar a la unitat de cures intensives per la gravetat de l'accident. Els fets van ocórrer al migdia, quan la piscina estava plena de banyistes que van adonar-se a temps de la caiguda del nen a l'aigua.