L'Ajuntament de Sant Pau de Segúries ha reforçat una petita platja de riu situada al costat del nucli urbà. A Sant Pau, el riu Ter passa per darrere les cases, a pocs metres del carrer. L'Ajuntament ha reforçat una gorga ja usada de fa temps com a zona de bany.

Fonts de l'Ajuntament han explicat que han fet una escullera provisional amb dues roques. Així han aconseguit pujar l'aigua. Al costat de la gorga, zona coneguda com el pla del Serrat, hi han habilitat taules i bancs i a la vora de l'aigua hi han posat sorra.

La iniciativa ha tingut molta acceptació i són moltes les famílies del poble les que fan servir la zona de bany. A la localitat, no hi ha piscina pública, però si la del càmping.

Fonts de l'Ajuntament han indicat que la platgeta ha servit per integrar el riu al poble, cosa que volen potenciar amb d'altres iniciatives.

Banyar-se al Ter

La iniciativa de Sant Pau de Segúries no ha estat única. A Sant Joan de les Abadesses i Setcases també han potenciat les zones propícies al bany del costat del Ter. Es tracta d'aigües molt clares, però fredes. Això no obstant, en els dies de calor intensa és agradable remullar-s'hi.

És el que fan algunes de les moltes famílies que han escollit la muntanya per passar l'estiu. Empesos pels petits que els estiren de la mà, els pares acaben per despullar-se i entrar dins de les aigües.

És una imatge habitual de la platja de rocs que hi ha sota el pont medieval de Camprodon.