L'Escala és un dels 30 municipis de l'Estat que més inversions financeres sostenibles va fer l'any passat. Una inversió d'aquest tipus és aquella que pot fer un Ajuntament o Diputació que ha tingut superàvit per haver fet els deures amb Hisenda (és a dir, ha complert amb els objectius d'estabilitat i amb el pagament a proveïdors) i el destina a inversions municipals a mig i llarg termini.

L'any 2014, l'Estat va fixar quines havien de ser aquestes inversions: sanejament, abastiment i distribució d'aigües; recollida, elminació i tractament de residus; enllumenat públic; protecció i millora del medi ambient; millora de les estrcutures agropequàries i dels sistemes productius; indústria; energia; comerç; ordenació i promoció turística; promoció, manteniment i desenvolupament del transport; infraestructures del transport; recursos hidràulics; investigació científica, tècnica i aplicada; societat de la informació i gestió del coneixement. També va explicar com havien de ser les inversions, amb una vida útil superior als cinc anys (excepte les referents al transport). És a dir, queden excloses les adquisicions de mobiliari, material i vehicles, i també per norma general indemnitzacions o compensacions per fi de contractes i altres casos.

En aquest sentit, segons l'informe del ministeri d'Hisenda, l'Escala figura en la llista dels 30 municipis que van reconèixer haver invertit més diners amb aquest tipus de procediment. En concret, la localitat altempordanesa està al lloc número 23 amb 1,9 milions d'euros reconeguts davant del ministeri l'any 2015. El rànquing el lidera Barcelona amb 22,32 milions d'euros, seguit per Madrid amb 18,39. En total, cinc dels 30 primers municipis són catalans (a banda de Barcelona i l'Escala hi ha Sant Boi de Llobregat, la Roca del Vallès i Viladecans).

En el cas de les diputacions, la de Girona també és una de les que va destinar més diners de superàvit a fer inversions financeres sostenibles, per valor de 10 milions d'euros.

Catalunya és, segons Hisenda, la comunitat que més inversions financeres sostenibles va executar el 2015. Els consistoris catalans van portar a terme, en total, 144 projectes per un import total de 159 milions d'euros.