Dramàtic estiu a les piscines gironines. Ahir, una nena de tres anys va morir ofegada en una piscina privada d'una finca situada a la urbanització Mas Pallí de Calonge, segons va informar el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). A més, una altra nena de quatre anys va quedar en estat crític en estar a punt d'ofegar-se a la piscina d'una masia de la urbanització Vallcanera de Sils.

Malgrat que els equips d'emergències es van desplaçar fins a Calonge per intentar salvar la vida de la nena de tres anys, no es va poder fer res per reanimar-la. Tot apunta que la petita s'hauria ofegat, però l'autòpsia determinarà les causes de la mort.

Hores abans, una nena estrangera de quatre anys va quedar en estat crític després d'estar a punt d'ofegar-se a Vallcanera. La menor va ser trobada inconscient al voltant de les sis de la tarda, segons va informar el SEM. Quan els efectius sanitaris van arribar a la masia, van practicar-li maniobres de reanimació. Un cop la nena va estar intubada, va ser traslladada en helicòpter fins a l'Hospital Trueta, on està ingressada a la Unitat de Cures Intensives Pediàtrica en estat "molt greu".

Amb aquests dos casos, ja són cinc els menors que s'han ofegat aquest estiu a les piscines gironines, dos dels quals han mort.