El Servei Català de Trànsit (SCT) coordina a Catalunya una campanya de control de velocitat d'abast europeu. Al llarg d'aquesta setmana, Mossos i Policies Locals duran a terme controls de velocitat a les carreteres i carrers amb l'objectiu de reduir les víctimes d'accidents de trànsit i recordar als conductors la importància de circular a una velocitat adequada i respectant els límits legals.

El SCT destaca que al llarg de la setmana s'informarà i alertarà d'aquesta campanya de controls intensius de velocitat a través dels Panells de Missatge Variable (PMV) ubicats a les vies catalanes amb el missatge «Controls Policials de Velocitat».

Aquesta campanya s'emmarca també en el conjunt de deu mesures d'impacte que el departament d'Interior va posar en marxa des de principi d'any per reduir el repunt de sinistralitat registrat el 2015. A llarg d'aquest 2016, es portaran a terme fins a 14 campanyes preventives i integrals de les policies de Trànsit de Catalunya i aquesta que va començar ahir és la desena que es fa. En aquests controls intensius i massius es fa especial atenció als següents factors de risc que concorren en l'accidentalitat: velocitat excessiva o inadequada, les distraccions (en especial, ús de mòbils), alcohol, drogues i psicofàrmacs, elements de seguretat passiva (casc, cinturó, sistemes de retenció infantil).