Atenen quatre víctimes de maltractaments cada dia a Girona

La violència domèstica contra les dones per part de la parella ha suposat 267 detinguts i la recepció de 700 denúncies en mig any

24.08.2016 | 07:26

Cada dia s’atenen quatre víctimes de maltractaments per part de la parella a la demarcació de Girona. Les Oficines d’Atenció al Ciutadà policials han recollit l’experiència de fins a 702 víctimes durant el primer semestre de l’any. Aquestes dones que són l’objectiu d’aquesta xacra social, que és la violència masclista, han presentat fins a 700 denúncies per delictes relacionats amb els maltractaments que els ha provocat la seva parella.

Si s’observen les dades de tot Catalunya cal destacar que en total s’han tractat fins a 6.170 víctimes.

Els Grups d’Atenció a la Víctima dels Mossos que es troben en les diferents comissaries, per tant, han gestionat gairebé quatre denúncies cada dia sobre aquest tipus de violència domèstica. Una xifra que a tot Catalunya durant aquest període s’ha enfilat fins a les 6.160 denúncies.

Pel que fa al nombre de detencions que han fet les policies gironines per delictes relacionats amb la violència domèstica cal destacar que no n’hi ha hagut cap de menor d’edat però sí 267 homes en edat adulta. Això suposa més d’un arrestat cada dia per aquest tipus de fets delictius.

A tot Catalunya durant el primer mig any hi ha hagut un total de 2.504 arrestats majors d’edat mentre que 20 eren menors quan se’ls va enxampar per maltractaments a la seva parella.

Un altre aspecte destacat de les dades sobre violència masclista del primer semestre és el nombre de trencaments de condemna. És a dir, els delictes que han comès maltractadors i que han suposat trencar amb la condemna que ja tenien imposada. Per exemple, aquí hi entraria el trencament d’una ordre d’allunyament, entre altres.

Fins a 71 fets de trencaments de condemna s’han registrat de gener a juny de 2016. A tot Catalunya la xifra s’ha situat en 775 fets.

Cal dir però que durant aquest mig any els fets principals que han suposat un fet penal relacionat amb la violència domèstica han estat un total de 639 a la Regió Policial de Girona. I la suma total a Catalunya s’ha situat en 5.527 durant aquests sis mesos. A la demarcació de Girona no s’ha hagut de lamentar cap víctima mortal fruit de la violència de gènere. Un altre àmbit de la violència masclista és aquella que exerceixen per exemple els fills contra la mare o d’altres membres de la mateixa família (homes) contra una dona, però que no són la seva parella.

Aquí hi podem trobar per exemple el cas de joves que exigeixen diners a la mare i fan servir la violència ja sigui física o verbal per aconseguir-los. Denunciar aquest tipus de violència és complicat per als pares però n’hi ha que veuen que la situació ha arribat a un límit i van a la comissaria.

124, en l’àmbit familiar
A la demarcació de Girona, des del gener fins al juny hi ha hagut almenys 124 casos, ja que la policia ha tramitat aquest nombre de denúncies per aspectes relacionats amb la violència masclista en l’àmbit familiar. S’han arrestat un total de 41 majors d’edat i cinc menors.

Pel que fa al nombre de víctimes ateses, n’hi ha hagut un total de 137. Quant a nombre de fets per aquesta tipologia de delicte, se n’han registrat 111. Deu més han estat fruit d’un trencament de condemna. A tot Catalunya hi ha hagut la tramitació de 1.278 denúncies en l’àmbit familiar i en totes les regions s’han atès un total de 1.540 víctimes i s’han detingut 518 homes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

L'any 2031, la franja d'edat d'entre 34 i 45 anys es reduirà fins al 39,6% i la que superarà els...

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La construcció de la nova comissaria de Policia Local de Banyoles avança a bon ritme, en un solar...

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

La jutge que investiga l'adjudicació d'obra pública a Girona sosté que de les converses no se'n...

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Dilluns s'inicia la campanya de vacunació, que enguany se centra en millorar la cobertura dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema