Santa Pau tirarà endavant el carril bici a la Fageda. De moment el principal desacord està en el tram que passa per l'àlberg de Sa Cot, que està fet, però no ha estat mai usat. La idea dels tècnics de Política Territorial és de fer passar el carril bici per davant de la façana de l'alberg. En canvi, l'Ajuntament vol que passi per darrera. L'argument de l'Ajuntament és que potser l'alberg s'activarà algun dia i llavors el fet de passar el carril bici per davant de la porta potser perillós. Al seu criteri, amb l'alberg actiu entrarien i sortirien nens de l'edifici i podrien col·lidir amb els ciclistes.

A part del pas per l'alberg, Ajuntament i Territori i Sostenibilitat estan d'acord amb el recorregut. El carril bici sortirà de can Blanch, al límit amb el terme d'Olot, i per la vora de la GI-524 pujarà fins al lloc d'informació del Centre d'Informació del Parc Natural. En aquest lloc els ciclistes i caminants tidran opció d'entrar al bosc de la Fageda d'en Jordà.

La ruta seguirà cap a la urbanització de can Xel i acabarà a l'aparcament del volcà de Santa Margarida. Es tracta d'un lloc, on els ciclistes i els caminants podran dirigir-se cap al cim del volcà Santa Margarida, el volcà Croscat o continuar per la vora de la GI-524 fins a Santa Pau.

La idea de l'Ajuntament és fer una connexió entre el darrer lloc del carril bici fins al nucli de Santa Pau i Mieres. La solució prevista per l'Ajuntament és fer una via cicable. És molt més econòmica que un carril bici i permet circular en comoditat per una zona de molta riquesa paisatgística encara poc coneguda. Al final de la ruta, a Mieres ja hi ha una oferta important d'activitats cicloturistes.

Aglomeracions

Això no obstant, la funció fonamental del carril bici de can Blanch al volcà Santa Margarida és evitar les aglomeracions de caminants dels dies festius de la tardor i de l'hivern. Es tracta d'una obra de 3,1 quilòmetres, valorada amb 800.000 €. En un principi s'havia d'executar aquest any. En tot cas serà al final.

La decisió de fer el carril bici la va prendre l'anterior conseller de Territori i Sostenibilitat Santi Vila. Una visita que va fer a la Cooperativa de la Fageda va coincidir amb un dels dies, quan la gent vol viure l'experiència de veure els colors de la Fageda d'en Jordà a la tardor. Vila va veure com una gernació de famílies, amb cotxets de nadons, animals domèstics i mainada descontrolada pujava per la carretera àvida d'entrar al bosc i va decidir fer una ruta segura.