L'Ajuntament de la Vall de Bianya d'acord amb els propietaris de la zona ha talat els arbres del cim de Sant Miquel del Mont. La voluntat -segons l'alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach (CiU)- és de fer-hi un mirador del Pirineu.

Ha concretat que hi posaran un semicercle d'obra d'una desena de metres de llargada. Damunt de la paret, s'hi estendrà una plataforma metàl·lica amb el Pirineu dibuixat i senyalitzat. Reixach ha explicat que «es tracta de gaudir amb l'observació de la carena i tot seguit amb una atenció a la plataforma saber que allò que admires és el Comanegra, el Talló o el pic de les Bruixes». Ha valorat que la inversió per fer el mirador serà d'uns 2.000 € i ha recordat que sense la tallada d'arbres i la neteja de l'entorn de Sant Miquel del Mont hauria estat impossible. També ha recordat que, fa poc temps, un grup de voluntaris del poble van construir una escala d'accés a l'ermita. «Es tracta d'un obra molt important», ha valorat.

L'ermita està situada a uns 600 metres per damunt del Pla de Bianya i segons ha explicat l'alcalde «assenyala el límit entre els termes de la Vall de Bianya, Riudaura a Olot». En un gir de 360 graus s'hi pot visualitzar la plana de la Vall d'en Bas amb el Puigsacalm de fons, el poble de Riudara amb el coll de Canes a sobre, els cim del Santigosa, la carena dels Pirineus per sobre de les serralades de l'Alta Garrotxa i el pla de Bianya i Sant Joan les Fonts a vista d'ocell.

Reixach ha indicat que una posició tan estratègica ha fet que sigui un dels llocs més visitats del municipi. «S'hi pot anar -ha explicat- per la N-260 des d'Olot en direcció a Sant Joan de les Abadesses per la Cantina».

A la pujada hi ha una cruïlla que indica el repetidor de Sant Miquel del Mont, s'ha de seguir i s'arriba sense dificultats a l'ermita. Una altra manera d'accedir-hi és des de l'Hostalnou a peu i pujant pel dret pel camí de la masia del Guitart.

Reixach ha ressaltat que fa poc l'Ajuntament ha canviat els senyals indicadors de senders i de llocs d'interès turístic. Per fer aquesta intervenció hi han invertit 60.000 €, en part subvencionats pel Pla de Foment Turístic.