El darrer mes de juliol ha suposat el rècord de pas de vehicles des de l'obertura dels túnels de Bracons, a l'abril del 2009. Estanis Vayreda (regidor de Promoció Municipal per CiU) ahir va comptar amb més de 123.000 els vehicles que van traspassar els túnels en direcció a Olot. «Uns 4.100 vehicles diaris, en la seva major part turismes», ha precisat. Encara, Vayreda preveu que la xifra del juliol sigui superada per la que l'empresa gestora dels túnels donarà de l'agost.

El regidor de Promoció Municipal d'Olot ha explicat que durant tot el 2016 han constatat un increment de trànsit en direcció a Olot que va tenir la punta al juliol. Una punta que supera els 121.000 vehicles en direcció a Olot de l'octubre del 2015, quan van travessar els túnels un 9% de vehicles més que el 2014.

Estanis Vayreda ha atribuít l'augment d'ús dels túnels a l'atracció que suposa descobrir la Garrotxa al costat per als habitants d'Osona i de les comarques de la Catalunya central. També ha considerat que la gent de la Catalunya central s'ha adonat de l'existència d'una nova ruta cap a la platja. Un camí solcat d'atractius paisatgístics amb el pas per damunt de la Vall d'en Bas, per Olot i per Besalú i sense tants embusos com les rutes convencionals. En tot cas, si bé tot apunta que el rècord de pas de vehicles del juliol quedarà petit davant el que s'espera i es visualitza de l'agost. El pas de vehicles per Olot, una ciutat tradicionalment buida a l'agost, és intens. És a dir, a totes hores del dia hi ha una circulació més densa que en anys anteriors.

El record de l'octubre

En els 7 anys de l'obertura dels túnels, l'octubre ha estat el mes que ha enregistrat més pas de vehicles. Es tracta del mes dels colors tardorals de la Garrotxa. La visió dels boscos rovellats i traspassats pels raigs del sol atrau molta gent. A més, l'octubre coincideix amb la fira de Sant Lluc d'Olot i amb els pont del 12 d'octubre.

És un temps, en què el turisme de platja ha tingut una davallada i la gent pensa en la Garrotxa.

És una comarca amb un potencial turístic cada cop més elevat. A la important oferta de gastronomia i paisatge s'hi suma un continu d'activitats que van de rememoracions històriques a festes populars i comercials. Cada localitat procura tenir una festa o una fira que coincideixi amb els caps de setmana de tardor.