L'alcalde de Santa Pau, Josep Companys (ERC), va informar al ple de l'aprovaciò del projecte de la portada d'aigua als veïnats de Pujolàs i can Font per un valor total de 79.000 €. Va explicar que l'aprovació s'havia fet per decret d'alcaldia, per causa de la necessitat d'haver de demanar una subvenció a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), abans del 12 de juliol.

Entre Pujolàs i can Font el projecte ha de connectar una vintena de cases. De moment, els veïns de Pujolàs s'abasteixen de l'aigua dels pous, cosa que els comporta problemes en temps de sequera. La solució és empalmar a sota la Coromina (xarxa provinent de can Falguera) i dur l'aigua a Pujolàs.

A can Font hi arriba la xarxa d'aigua, però d'una forma precària. El problema de can Font és que hi ha cases per sobre del nivell del dipòsit de can Baltasar. El decalatge els comporta molts problemes de pressions. La idea és derivar una canonada del coll d'en Colls i solucionar el problema.

Va explicar que el projecte està repartit en dues parts, perque l'ACA només pot subvencionar l'alta. És a dir l'eix de les conduccions. La part principal té un valor de 49.966 €. Pel que fa a la baixa, l'Ajuntament ha enviat una carta als propietaris de les cases, on ha d'arribar la xarxa. Companys va explicar: «Se'ls diu que tenen el projecte aquí a l'Ajuntament i que tenen 30 dies per consultar i presentar al·legacions.

Abans de dur a terme l'aprovació del projecte, l'Ajuntament va mantenir diverses reunions amb els veïns, els quals fa anys que reclamen la inclusió a la xarxa.

Un cop les connexions estiguin fetes i l'aigua arribi a la vintena de cases, la xarxa d'aigua potables haurà arribat a gairebé tot el municipi.

Fer que l'aigua pública arribi a totes les masies i veïnats ha estat un dels principals reptes dels darrers ajuntaments, els quals de fase en fase han repartit les conduccions per un territori ampli i molt accidentat.

El pou nou

L'ampliació de la xarxa d'aigua fins als veïnats de Pujolàs i can Font no és l'única actuació de l'Ajuntament encarada al subministrament. Abans d'acabar l'any, l'Ajuntament preveu tenir acabat un pou de 93.000 € al costat de l'actual, a la zona esportiva.

El pou nou ha de servir d'auxili quan l'actua tingui problemes. A vegades se li atura la bomba impulsora de l'aigua. Es tracta d'un equipament molt complicat de reparar i substituir.