Uns 250 banyolins participen a l'Escola Oberta d'Estiu

Cada dijous d'agost s'han programat activitats d'oci i educatives per promoure la cohesió social a Banyoles

29.08.2016 | 07:14
Una de les activitats realitzades a la muralla de Banyoles.
Una de les activitats realitzades a la muralla de Banyoles.

Uns 250 banyolins han participat aquest agost a les activitats de l'Escola Oberta d'Estiu de Banyoles, una iniciativa que en el marc del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural ha ofert cada dijous un programa de propostes educatives i d'oci.
Amb el títol «Un estiu per conviure» la muralla ha acollit els dijous d'agost un espai de jocs i activitats obertes a tothom, amb l'objectiu d'afavorir la convivència i la cohesió social a Banyoles. Aquesta proposta, que s'ha repetit cada dijous d'agost de 17.00 h a 19.00 h, s'emmarca dins del projecte Lleure per a Tothom i el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) que l'Ajuntament de Banyoles, l'Àrea de Benestar Social del CCPE, l'Obra Social la Caixa i la Fundació Cepaim desenvolupen a la ciutat des del 2014.

Oci per a infants i famílies
La iniciativa ha aconseguit implicar per segon any consecutiu tot un grup d'entitats i associacions a l'hora de confeccionar una programació d'oci i temps lliure educatiu, saludable i atractiu per a infants de 6 a 14 anys en particular, i a famílies de Banyoles, en general.
El primer dijous es va presentar «Juguem amb l'esport», tota una mostra de jocs cooperatius i col·laboratius cosa que permet que els nois i noies poguessin experimentar a través l'esport i els poguessin incorporar a la seva vida quotidiana.
El segon dijous es va realitzar una activitat de ball i moviment que oferia classes de zumba i dansa africana, amb la col·laboració de l'actriu Tere Solà i del grup African Dance. Va haver-hi una participació de més de 100 persones.
El dijous següent es va donar continuïtat al projecte amb una activitat d'educació emocional emprant jocs i racons dirigida pels professionals del Portal. Es va partir de cinc emocions bàsiques i es van realitzar un seguit de jocs i tallers cosa que va permetre que els participants poguessin triar els diferents espais on participaven i poguessin experimentar i reflexionar sobre les pròpies emocions.
Dijous d'aquesta setmana, finalment, va concloure aquesta iniciativa d'estiu a la muralla banyolina amb una actuació-taller que partia de la percussió com a tema principal amb la col·laboració de Gàrgoles de Foc i de Tambors Senegalesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema