Vilablareix, el municipi que més recicla

En canvi, Isòvol, Sant Pere Pescador i Santa Llogaia d'Àlguema són els que recullen menys residus de manera selectiva

29.08.2016 | 07:14

Vilablareix és el municipi que més recicla de les comarques gironines i el segon de tot Catalunya. El 87,25% dels residus generats per aquesta localitat del Gironès l'any 2015 es van recollir de manera selectiva, segons les dades de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC). Només Matadepera, al Vallès Occidental, supera els resultats de Vilablareix, amb un reciclatge del 90,53%.
En l'àmbit de la demarcació de Girona, altres zones que tenen un nivell alt de recollida selectiva són pobles de l'Alt Empordà, com Terrades, Biure, Boadella i les Escaules, Darnius i Vilajuïga, amb un reciclatge que es troba entre el 80% i el 70%, segons les dades de l'ARC del 2015. A continuació se situen Celrà (al Gironès), Maçanet de Cabrenys (a l'Alt Empordà) i Sant Joan de les Abadesses (al Ripollès), que recullen de manera selectiva entre el 70% i el 65% dels residus generats.
En tots els casos, es tracta de municipis que utilitzen el sistema de recollida porta a porta. Un mètode que, com demostren les dades de l'ARC de l'any 2015, es consolida per millorar els resultats de reciclatge de les poblacions.
En canvi, les localitats de les comarques gironines que menys reciclen són Isòvol (a la Cerdanya) amb només el 9,01%, així com Sant Pere Pescador i Santa Llogaia d'Àlguema (a l'Alt Empordà) amb el 12,21% i el 13,53% respectivament. També tenen un nivell baix de recollida selectiva, que es troba al voltant del 15%, altres pobles de l'Alt Empordà i la Cerdanya, com Garriguella, Das, el Far d'Empordà i Vila-sacra i Urús.

Quilos per habitant
Pel que fa als resultats de les poblacions que generen més quilos de residus per habitant, Castelló d'Empúries és el municipi que lidera el rànquing a les comarques gironines. En concret, en aquesta localitat de l'Alt Empordà es van recollir 1.743,4 quilos de residus per habitant l'any 2015, segons les dades de l'ARC. Tot seguit se situen altres poblacions de l'Alt Empordà i del Baix Empordà, com el Port de la Selva, Pals, Palau-sator i la Jonquera, amb prop de 1.500 quilos de residus per habitant el 2015.
En canvi, els municipis de la demarcació de Girona que generen menys quilos per habitant són del Gironès. Es tracta de Celrà amb 263,6 quilos de residus per habitant l'any 2015, així com Sant Joan de Mollet i Vilablareix amb 272,6 quilos i 302,5 quilos respectivament. Tant Celrà com Vilablareix utilitzen el sistema porta a porta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Cinc activitats per fer aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Cinc activitats per fer aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Cinema, llibres, festes populars, premis i exposicions

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

L'ACA reconeix que una de les causes de l'estat d'aquests ecosistemes és «la reducció dels cabals...

La Diputació presenta cinc projectes a la convocatòria d´ajuts europeus Feder

La Diputació presenta cinc projectes a la convocatòria d´ajuts europeus Feder

Els programes, que s'han fet amb la participació de la UdG, consistoris i altres entitats, tracten...

Audi roda un espot publicitari a Llagostera

Audi roda un espot publicitari a Llagostera

L'equip de la productora fa diversos dies que enregistra imatges pels carrers d'aquest municipi

Banyoles arranja un vial del Barri Vell i intervé a la plaça Estudis per evitar aiguats

Banyoles arranja un vial del Barri Vell i intervé a la plaça Estudis per evitar aiguats

La segona fase de la remodelació del carrer dels Valls anirà des del carrer Sant Antoni fins a la...

Enllaços recomanats: Premis cinema