Els Mossos han detingut aquesta matinada a Ripoll un home de 36 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) per resistència, desobediència als agents, conducció temerària i manca de carnet. Prèviament l'havien hagut de perseguir, perquè quan van intentar aturar-lo en un control rutinari es va escapar. Segons la versió policial, quan el van poder aturar l'individu va intentar enganyar els agents assegurant que tenia pressa perquè anava a buscar la seva dona, que suposadament estava a punt de donar a llum. Els policies van acabar descobrint l?engany i, a més, van comprovar que li constava una ordre de detenció per assassinat.

Tot plegat ha tingut lloc aquesta matinada, quan agents dels Mossos d'Esquadra feien un control de pas a la carretera C-17, al punt quilomètric 92,5, encaminat a la prevenció de robatoris a l'interior d'habitatges a la zona. En el decurs d'aquest control, al voltat de les 2 de la matinada, els agents van senyalitzar a un turisme que s'aturés, però el conductor no ho va fer. Els mossos el van perseguir i després de fer-li diverses senyals acústiques i lluminoses amb el cotxe patrulla perquè parés van aconseguir aturar-lo a l'entrada de Ripoll. L'home va explicar que anava tan de pressa perquè anava a buscar la seva dona, segons va dir, embarassada i a punt de donar a llum. Els agents es van oferir a acompanyar-lo al domicili de forma ràpida i segura.

Quan van veure que l'home donava voltes sense sentit ni direcció concreta per la població, van decidir tornar-lo a aturar per demanar-li explicacions. La policia indica que, aleshores, l'home va accelerar el cotxe conduint de forma temerària pel centre de Ripoll. Afirmen, a més, que va posar en perill vianants i que va circular per algun carrer en direcció contrària. Finalment els agents el van aturar, identificar i detenir.

Va ser aleshores quan van comprovar que li constava una ordre de recerca, detenció i ingrés a presó, emès per l'Audiència Provincial de Barcelona, per un delicte d'assassinat comès el 2002. També van observar que conduïa el vehicle sense carnet. El detingut, que té antecedents, ha passat aquest dilluns al matí a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll.