Tiquets amunt i avall des de quarts de vuit del vespre. Aquest era l'ambient que es respirava ahir al cor del barri vell de Girona, on se celebrava la vuitena edició de la Cuina al Carrer. Des dels plats més tradicionals com arrossos i botifarra amb mongetes, fins d'altres que no ho eren tant, com els "natxos" o el cuscús, però tots, igual de ben rebuts. Un gran nombre de persones van optar per acostar-se fins a la Cort Reial i gaudir de la proposta gastronòmica que posa punt final al darrer mes de l'estiu.

Per a alguns dels assistents no era la seva primera vegada, com en Ramon, fidel seguidor des de la primera edició. "Potser es podria treballar més en el tema preus i mirar de rebaixar algunes tapes, però trobo que està d'allò més bé. M'agradaria que propostes així es fessin a tots els barris de Girona". Altres visitants no hi havien anat mai i literalment "s'ho van trobar", com la Maria i en Cesc, que "ho van descobrir a partir dels cartells penjats".

Carta de presentació

Per a la majoria de locals, la proposta de portar la seva carta dels fogons al carrer suposa una bona oportunitat per donar-se a conèixer a futurs nous clients. Un bon exemple és el restaurant Parèntesi, on els seus propietaris, Míriam i Albert, veuen la Cuina al Carrer com una bona aliada. "És el primer any que hi participem i de moment estem contents amb el resultat, és una bona manera d'establir un primer contacte amb la gent".

Aquest és un punt de vista que no només tenen els restauradors, sinó que també comparteixen els mateixos clients. En Jordi i la Sònia fa tres anys que s'animen a venir i creuen que fins i tot es podria fer més d'una vegada a l'any. "Sempre hem menjat molt bé, i hem intentat tastar plats de llocs on no hem estat mai. Si haguéssim de proposar alguna millora ens decantaríem per posar més taules per a la gent i treballar més en el tema del reciclatge".

A més de la vessant més gastronòmica, la proposta també es va complementar amb alguns concerts en directe, com els del grup banyolí Trinxat o Els Delai Band.

Enguany ha estat també una de les edicions més emotives, ja que l'acte era un homenatge al gironí Joan Ensesa, col·laborador d'aquesta iniciativa del barri vell i traspassat recentment.