Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) confirma l'anul·lació de l'adjudicació de la gestió de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de l'Escala a l'empresa Eulen. La sentència de la Sala del Contenciós Administratiu del TSJC, datada al març, estima parcialment el recurs de l'empresa, que va guanyar el primer concurs per gestionar el CAP escalenc, però manté l'anu·lació de l'adjudicació.

A finals del 2012 Salut va adjudicar a l'empresa Eulen -vinculada al sector de la neteja- la gestió de l'ABS de l'Escala, que inclou el CAP del municipi i set consultoris de l'Alt i el Baix Empordà. L'adjudicació per 2,4 milions d'euros a una empresa privada sense experiència en l'atenció primària va provocar les crítiques d'alcaldes i usuaris, i la Fundació Salut Empordà, que feia ays que gestionava el servei i també s'havia presentat a la licitació, va presentar al·legacions que van ser estimades. L'abril del 2013 l'Òrgan administratiu de recursos contractuals va declarar nul·la l'adjudicació, concloent que hi havia errors en les bases del concurs. Així, anul·lava tot el procediment i obligava a començar de zero la tramitació.

Tres mesos després de la resolució de l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals, Eulen va decidir recórrer-la i ara el TSJC estima parcialment el recurs de l'empresa en una sentència que és ferma. Concretament, la sentència avançada pel setmanari Empordà, del mateix grup editorial que Diari de Girona, anul·la «la resolució impugnada en allò que es refereix a la declaració de nul·litat dels ates que integren el procediment de contractació en el seu conjunt llevat la resolució d'adjudicació del contracte, resolució la qual anul·lació es manté, amb desestimació de les restants pretencions».

El Departament de Salut ha declinat valorar la sentència.

Després de l'anul·lació del primer concurs, el CatSalut va convocar una segona licitació a finals del 2014, a la qual es van presentar la Fundació Salut Empordà, Eulen i la unió temporal d'empreses SAR Residencial y Asistencial i Grupo Altersalus.

Novament, Salut Empordà va considerar que les bases del concurs no estaven ben fetes i va presentar les al·legacions que finalment van ser estimades pel Departament de Salut. En una resolució al febrer de 2015, el conseller Boi Ruiz va aturar de nou el procés per modificar-ne les clàusules i convocar-ne un tercer, de moment sense data.