L'estiu ha estat sec però aquest dilluns al vespre i nit es va viure un període de tempestes que van afectar sobretot les comarques de la Garrotxa, el Gironès i el Ripollès on es van registrar les precipitacions més destacades.?En alguns municipis van caure xàfecs de fins a 20 litres en només mitja hora.

Segons el Meteocat a la ciutat de Girona va caure un fort xàfec al vespre i de curta durada. En deu minuts es van concentrar 18 litres i el mitja hora fins a 20. Similar va ser la tempesta que va descarregar a Sant Pau de Segúries on en deu minuts van caure també 10 litres.

De la pluja acumulada que va descarregar entre el dilluns i ahir a les nou del matí, en destaca el registre de Santa Pau on segons el Meteocat el pluviòmetre ubicat a Sant?Miquel Sacot va registrar fins a 31,4 litres per metre quadrat. Aquest és el registre més destacat de la jornada i en segona posició hi ha Girona ciutat amb 24 litres, 20 d'ells descarregats només en mitja hora. D'altres punts de les comarques de Girona on la tempesta, sobretot de caràcter elèctric, també va descarregar amb intensitat hi ha Batet de la Serra amb 23,7 litres.

Quant a afectacions i incidències, cal destacar que els Bombers van rebre nou avisos sobretot de Girona i rodalia. Un dels serveis va ser per la caiguda d'arbres a la carretera Santa Eugènia de Girona. Ciutat on van haver-se de retirar branques de grans dimensions del carrer Ferran Agulló, Bacià, Passeig d'Olot, Garrotxa i Portlligat.

El servei més destacat dels Bombers va ser a Vilablareix el dilluns a la nit. La caiguda d'un llamp va cremar un comptador d'una casa de la Carretera de Santa Coloma. No hi va haver ferits.

La previsió meteorològica apunta que en els dies vinents les temperatures es moderaran i que pot haver-hi precipitacions sobretot a l'àrea del Pirineu o Prepirineu.