Les màquines ja estan a costat de la casa del procurador. Estan preparades per allargar els braços metàl·lics i estirar els murs de l'edifici. A dins, els operaris retiren els elements d'interès per guardar-los als magatzems municipals. Hi havien elements d'interès, com una escala i altres estructures de pedra fetes per Llàtzer Cisterna. És el mateix picapedrer que va treballar als claustres del Carme i a la façana de l'antic hospital Sant Jaume. A més, han desmuntat els cables i les canonades.

Encara apuntalen les parets mitjaneres, perquè l'enderroc no afecti la resta d'edificis. Després ha de venir el gruix de l'actuació, per a la qual serà necessària tallar l'avinguda 11 de setembre.

Si tot va bé, en els propers dies l'antiga casa del procurador de l'abat de Ripoll haurà desaparegut per sempre. Haurà estat dreta durant més de 400 anys. Primer, en la funció de la seva nomenclatura, era la casa de la persona que procurava pels interessos feudals de l'abat de Ripoll a Olot a través dels drets de jurisdicció i d'explotació. Pel que fa als primers l'abat podia dictar ordres, fer reglaments, i impartir justícia sobre els olotins i els que passaven per Olot. Els segons li donaven dret a cobrar en prestacions personals, en espècies i en diners.

Després de la fi de l'Antic Règim, cap al 1833, la casa va servir d'establiment comercial i de residència. Hi van fer-hi afegits i adequacions que van amagar-li la severa austeritat d'un edifici del segle XVII. Quan va quedar buida, l'Ajuntament se la va quedar.

Al voltant del 1990, l'Ajuntament va planificar l'enderroc, però l'oposició ciutadana ho va evitar. Vint-i-sis anys després, la casa encara està més deteriorada i a més inclompleix les alineacions amb el carrer.

Per això, l'Ajuntament ha obtingut el vistiplau de Cultura i ha aprovat l'enderroc. Ni els grups de l'oposiciò, ni els veïns hi han dit res.