Demà i dissabte, Girona acollirà la vuitena edició de la «Tornada a l'escola solidària», una iniciativa impulsada per la Fundació Solidaritat Carrefour en col·laboració amb Creu Roja.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, que s'esdevindrà a 172 hipermercats i centres Carrefour, tres dels quals a les comarques de Girona, és reduir l'impacte que suposa l'adquisició de material escolar per a les famílies que passen dificultats econòmiques.

Carrefour arrenca aquesta acció amb la donació directa de material escolar per cobrir les necessitats de 6.000 nens en situació d'emergència social a tot Espanya.

En aquesta quantitat, s'hi sumaran les aportacions que realitzin els clients durant la campanya a favor d'aquestes famílies.

Els hipermercats Carrefour de la província que participen en aquest programa són els de Girona (Sant Ponç), Olot i Nou Centre.

A tots, s'hi instal·larà una taula atesa per prop de 40 voluntaris de Creu Roja s'implicaran en aquesta iniciativa i atendran aquelles persones que s'acosten a les taules instal·lades en els centres Carrefour per recollir el material escolar (llapis, retoladors, quaderns, bolígrafs, etc.) que els ciutadans donin.

Creu Roja també serà l'encarregada de distribuir aquests lots entre els menors de cadascuna de les províncies.

A la darrera edició de la «Tornada a l'Escola Solidària», Fundació Solidaritat Carrefour va lliurar a Creu Roja Girona material escolar per valor de 4.805 euros que van donar cobertura a 350 infants i joves.

Àrees de col·laboració

Creu Roja i Fundació Solidaritat Carrefour treballen conjuntament des de l'any 2001 per mitjà de diferents iniciatives socials i tenen com a finalitat «contribuir a millorar les condicions de vida de col·lectius en situació de vulnerabilitat», segons aquestes entitats.

El 2011, ambdues institucions van renovar per cinc anys més un conveni de col·laboració, subscrit el 2001, per a l'atenció de persones afectades per emergències i catàstrofes. En aquest àmbit, Fundació Solidaritat Carrefour dóna suport també al desenvolupament, formació i manteniment de 18 Equips de Resposta Immediata en Emergències (ERIES) especialitzats en Intervenció Psicosocial. Aquests proporcionen atenció tant a les víctimes de catàstrofes com als seus familiars.

Fundació Solidaritat Carrefour coordina tots els programes que desenvolupa Carrefour en matèria d'acció social a Espanya. El seu objectiu, segons la fundació, és «donar suport especialment projectes amb benefici de la infància amb discapacitat o en exclusió social; ajudar les persones en situació de vulnerabilitat; intervenir en operacions d'emergència; promoure la integració laboral de persones amb discapacitat o en risc d'exclusió; i fomentar la participació dels empleats del Grup en les diferents iniciatives socials».

Creu Roja és una institució que «treballa per ajudar les persones vulnerables, tant a l'àmbit nacional com internacional, duent a terme accions de prevenció, cura, emergència i recuperació i desenvolupament, a causa dels seus més de 200.000 voluntaris», exposen.