Les pernoctacions extrahoteleres a la província baixen un 3 per cent el juliol

L'increment en un 8,1% del turisme nacional no pot compensar el descens del 5,8% en estades de turistes estrangers

02.09.2016 | 07:14
Un cop més, els càmpings han concentrat la major part de turisme.

Les pernoctacions als establiments gironins no hotelers van baixar el mes de juliol un 3% respecte al juliol del 2015, segons les dades donades a conèixer ahir per l'Institut Nacional d'Estadística. Càmpings, apartaments i cases de turisme rural van tenir registres més baixos que un any enrere, i en total van sumar 2.709.525 pernoctacions, unes 80.000 menys que el juliol del 2015.

El sector que més ha acusat el descens ha sigut el dels apartaments de lloguer, que amb 628.519 pernoctacions, n'ha perdut un 8,7% en relació amb el juliol del 2015. Els càmpings, amb 2.003.837, han baixat només un 1%, mentre el turisme rural ha perdut un 3% de pernoctacions, i ha arribat a les 77.169.

Cau el turisme estranger

La caiguda de les pernoctacions extrahoteleres podia haver sigut més abrupta si no hagués estat pel repunt que ha tingut el turisme nacional, les pernoctacions del qual han arribat a 633.523, un 8,1% més que el juliol del 2015. En canvi, les de turisme estranger han caigut un 5,8%. Només en les cases de turisme rural la tendència ha sigut a la inversa (ha augmentat el turisme estranger i ha baixat el nacional), però aquest és un sector que en nombres absoluts es troba lluny dels altres dos, i apenes si influeix en el resultat global.

Les raons del descens no són per un menor nombre de viatgers, sinó pel descens en l'estada mitjana: fa un any, l'estada mitjana per persona en un apartament era de 8,21 dies, mentre que aquest juliol ha sigut de 7,43 dies. Als càmpings, l'estada ha passat de 7,10 dies a 6,5. Només en les cases rurals ha augmentat: de 4,13 dies a 4,3.

Millors xifres a Catalunya

Mentrestant, al global de Catalunya les xifres han sigut lleugerament positives. Malgrat que el nombre de viatgers que s'han allotjat en establiments turístics extrahotelers ha crescut l'11,1% en relació amb el mateix mes de l'any anterior, les pernoctacions han augmentat només de l'1%. La raó és l'esmentada en el cas gironí del descens de l'estada mitjana.

Pel que fa a les pernoctacions al global de Catalunya, les cases rurals n'han registrat 169.663 en aquest mes, l'equivalent a un 4,2% mes que al juliol del 2015.

Les pernoctacions en apartaments turístics han augmentat en un 4%, fins a assolir la xifra d'1,355 milions.

En canvi, als càmpings catalans les pernoctacions s'han alçat fins als 3,75 milions al juliol, cosa que representa un lleuger decreixement del 0,3% interanual.

Al conjunt de l'Estat espanyol, les pernoctacions realitzades en allotjaments turístics extrahotelers van superar els 19,8 milions al juliol, la qual cosa suposa un 19,8% més respecte al mateix mes de l'any anterior. Les pernoctacions de nacionals van augmentar un 11% i les d'estrangers van créixer un 5,1%. L'estada mitjana es va situar en 4,7 pernoctacions per viatger.

Les pernoctacions en apartaments turístics augmenten un 8,9% al juliol. Les de nacionals pugen un 11,5% i les d'estrangers un 7,7%. En càmpings van créixer el 4,4% respecte al juliol del 2015 (nacionals un 9,1% estrangers 0,9%).

Les nits en allotjaments de turisme rural presenten un augment anual del 15,4% al juliol. Les de nacionals pugen un 16,4% i les d'estrangers un 13,2%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

El Consell Comarcal del Ripollès declara Millo persona «non grata»

El Consell Comarcal del Ripollès declara Millo persona «non grata»

Es va aprovar per unanimitat al consell de govern d'ahir on també es va exigir l'alliberament de...

Uns 300 ciclistes participaran a la segona cursa Oncobike

Uns 300 ciclistes participaran a la segona cursa Oncobike

La prova recaptarà uns 25.000 euros per millorar un dels pisos que l'Oncolliga té prop del Trueta

El fiscal demana ara 15 anys i 9 mesos de presó per a l´acusat del crim de Bordils

El fiscal demana ara 15 anys i 9 mesos de presó per a l´acusat del crim de Bordils

Les acusacions particulars sostenen que els dos processats són coautors d'un doble assassinat i...

L´Ajuntament de Vilablareix abaratirà la taxa de residus als veïns que reciclin més

L´Ajuntament de Vilablareix abaratirà la taxa de residus als veïns que reciclin més

L'Ajuntament serà el primer de Catalunya a implantar un sistema basat en la participació

Nens comparteixen a Olot la manera de conviure amb una malaltia crònica

Nens comparteixen a Olot la manera de conviure amb una malaltia crònica

Els procesos aguts van a la baixa i en canvi la diabetis, la fibromiàlgia o els mals vinculats al...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema