La Guàrdia Civil de Girona treu a subhasta un nou arsenal d'armes. Es tracta de 407 aparells, la majoria escopetes. L'acte es farà el 3 d'octubre a les dependències de la Comandància de Girona, al carrer Emili Grahit.

El sistema de subhasta, és l'anomenat de sobre tancat. És a dir, els compradors hauran de posar en un sobre tancat el preu que estan disposats a pagar juntament amb el document que acredita el pagament a Hisenda. I no serà fins al dia de la subhasta -el dia 3 d'octubre- que s'obriran totes les ofertes per decidir la guanyadora.

L'arsenal que es posa a subhasta es podrà veure a la Comandància de la Guàrdia Civil de Girona, al carrer Emili Grahit des del dia 26 al 30 de setembre des de les nou del matí a la una del migdia.

Increment del 48%

Pel que fa al tipus d'armes, cal destacar que l'arsenal d'aquest any s'incrementa en un 48,2% respecte al del maig de l'any passat. I és que enguany se subhastaran 407 armes mentre que llavors en van ser 268 de diferents calibres i categories.

Aquest setembre i octubre podran veure's armes de diferent tipologia però sobretot escopetes, amb un total de 323. I a més, els interessats a comprar una arma -que han de tenir la llicència corresponent- podran obsevar fins a 25 pistoles, 10 rifles i 16 revòlvers.

Habitualment, l'arsenal que es pot veure a la Comandància es troba en mans de la Guàrdia Civil després que en la seva majoria, els seus propietaris hagin entregat l'arma després que els ha caducat la llicència d'armes i que, després de dipositar-les als policies i passat un any no les han tornat a reclamar. Però també es poden trobar casos d'alguna peça que prové d'algun afer judicial.

Si no s'acaben subhastant totes les armes, aquestes un cop hagi passat el temps indicat, es destrueixen. L'any passat es van subhastar fins a 268 armes però només 24 es van arribar a adjudicar. L'aparell més car va ser una escopeta que es va vendre per 611 euros i la més barata una altra que en va costar fins a 37,5 euros. Durant tots els dies, la Guària Civil va rebre un total de 41 ofertes.