El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va rebre ahir els presidents dels quatre col·legis de metges catalans per tal de conèixer de primera mà les línies principals que centraran el debat del 3r Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya, que organitza el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) i que tindrà lloc a Girona el proper 10 de novembre.

Els quatre presidents -l'amfitrió i actual president del CCMC, Josep Vilaplana (Girona); Jaume Padrós (Barcelona); Fernando Vizcarro (Tarragona) i Ramon Mur (Lleida)- i el coordinador general del Congrés, Jaume Sellarès, van aprofitar la trobada, celebrada al Palau de la Generalitat, per convidar personalment el president a la celebració del Congrés.

Per la seva banda, Puigdemont va confirmar la seva assistència. Els presidents dels col·legis catalans van reiterar al president Puigdemont el compromís dels metges amb la qualitat del sistema sanitari català. Però també li van traslladar les inquietuds que ara per ara preocupen més els professionals i que afecten molt directament la seva tasca diària: la insuficiència pressupostària que arrossega la sanitat catalana i la precarietat laboral que, cada cop més, afecta el col·lectiu i de manera molt especial els metges joves.

En aquest context, els presidents també van plantejar a Puigdemont la necessitat de posar en marxa mecanismes que permetin la participació dels metges en la presa de decisions assistencials i de gestió als centres sanitaris, així com de disposar d'un conveni específic per al col·lectiu mèdic.